Uutiset - News

Ei se mennyt niin... // Did not go as planned

31.07.2023

"Ei se mennyt niin..." -laulaa Anna Eriksson. Minähän kokolailla inhoan suomalaista sieluntuskahumppaa, mutta nyt tuohon on helppo yhtyä. Metsästäjäliiton SM-kisat pidettiin Hyvinkäällä viikonloppuna ja otin osaa N50 -sarjan metsästystrappiin. Ajattelin, että normisuorituksella 18-20 pääsen finaaliin, mutta en yltänyt edes normitasolle, vaan konttasin tuloksen 11, joka on tuhannen paska tulos. 

Vaikka olen ampunut kohtuullisen paljon, on harjoittelussa mukana aivan liikaa laadultaan kehnoa harjoittelua. Ei kannattaisi ampua ollenkaan, jos on kiire ja päässä pyörii tekemättömiä asioita - näin se vaan on. Mutta yhtä kaikki, yksi tavoite - ampua Metsästäjäliiton SM-kisoissa on nyt toteutettu ja nehän ovat joka vuosi - ensi vuonna ilmeisesti Ikaalisissa. Sinne.

Hyvinkään kisat pitivät sisällään haulikkolajit, luotilajit oli valitettavasti Mäntsälässä ja vaikka syyt ovat varmasti esimerkiksi talkooväen vähyys ja eri rataorganisaatio (RHY seuran sijaan?), on silti menetys, ettei kisoja voitu pitää samalla radalla. Muistelen "omia kisojamme" Lopella v.2021 - kunnon markkinahumua, paljon väkeä - Hyvinkää ei yltänyt samaan. Tiedän, että talkoohenki on henkitoreissaan, mutta silti tuntuu hullulta, ettei tapahtumassa ollut kuuluttajaa, parempaa infoa siitä, mitä ja kuka milläkin radalla ampuu, mikä on tilanne jne. Kaippa porukkaa on kysytty hommiin, mutta kukaan ei enää jaksa/halua/viitsi tehdä mitään ylimääräistä - inflaatio on tehnyt loven myös harrastajamääriin, sekin on todettava.

Periksi ei anneta. Harjoitellaan fiksummin ja kerätään CHEDDITE -kimppaan porukkaa, että saadaan tilattua isompi kuorma säädylliseen hintaan. Tuletko mukaan? Ensi vuonna olen luvannut aktivoitua myös puskan (kansallinen skeet) osalta ja tässä se on nyt kirjallisesti!!


Finnish Championships in Game Shooting were held over the weekend and I sucked. Big time. I had high hopes, and no miracles were required to get into the finals - 17 or 18 would have been enough, but 11 was beyond garbage - plain miserable. I shot trap, but even if I had a pretty good feeling in the beginning, it soon vanished.. I need to concentrate on quality training, which has been next to impossible with mys duties in the shoting range cafe. I need to plan separate days for my personal training!!

And I will not give up - I have even agreed to shoot national skeet next summer!! I have enjoyed all kinds of shooting events - and ofcourse hunting - so much so, that it has become much more than a hobby, it´s a lifestyle. It just happens to be one to keep me humble.. But I will be back!!

I will try to organize a group order of Cheddite -cartridges, in fact I have 10 boxes of hunting ammo of different kinds to try out - I´ll report back in the near future! The group order is for next summer.

I have posted a few pics on my Instagram account, go take a look!

26.11.2023Moraalista pohdintaa
12.11.2023Petojahtia ja Metsästäjäliittoa // About the controversy of hunting big predators
15.10.2023Mainio alku sorkkakaudelle / Off to a great start of the deer season
06.10.2023Huikeat kilometrit yhteisissä metsissä // Awesome miles in common property
01.10.2023Parhaat palat Saksasta // Looking back at wonderful Thuringia
13.08.2023Kisajärjestelyjä // Organizing a trap competition!!
31.07.2023Ei se mennyt niin... // Did not go as planned
16.07.2023Benellejä, Benellejä! // Benellis and more Benellis!
22.06.2023Kun ei vaan ehdi! // When there´s just not enough time!
14.06.2023Numerolappua selkään // Let´s compete!!

Siirry arkistoon »