Uutiset - News

Treeniä ja kisailua // Training and competing

23.04.2024

Ampumaratakausi on avattu tänä vuonna todella koleissa merkeissä. Ja rata-ammunta ON kesälaji, siitä ei päästä mihinkään. Vihreänä olen katsellut kavereiden treenimatkakuvia Espanjasta ja Italiasta - jonakin päivänä minäkin! 

Kotiradalla on tällä hetkellä täysi talvi - lunta on tullut ja eilinen viima meni luihin ja ytimiin - mutta tulokset on ansaittava - eli kävin kuitenkin aloittamassa lupaamani puskakauden. Tyypilliseen tapaani Riistapolku-suppareilla.. Mutta pääasia, että ase toimii - ja miksei toimisi, Benelli 828U Sport on teräslukkorunkoisena oiva peli kovaan käyttöön, nosto on ihan kohtuukunnossa, nyt tarvitaan vaan rutiineja, että esimerkiksi EN seisoisi kivellä miten sattuu, niinkuin nyt tuppaa käymään... 

Riistapolku-kisoja oli tänä vuonna vain neljä ja osallistumisprosenttini vaatimaton 50 %. Kärkölässä oli kuitenkin mitä mainioin polku - sinne on rakennettu kunnon suojat rastiväelle, toivottavasti tulevaisuudessa ovat nykyistä ahkerammassa käytössä. Pohdinkin, miten me saisimme kisoja lisää, kun joka paikka huutaa talkooväen puutteesta. Voisiko osallistumisen edellytyksenä olla talkoot? Vuosikymmen sitten Riistapolkukisoja oli useampi kymmenen, nyt ei enää neljää enempää. Ei anneta mainion perinteen kuolla, eihän? Loppi pohtii ensi vuotta!!

Karkola4.jpg

Kisasta todettakoon, että muutama hölmöys ja kunnon moka kiekoilla (täyssuppeilla läheltä ohi, kun en viitsinyt vaihtaa..), tulos 86 p/150 ja kuudes. Olisin ollut vallan tyytyväinen jos kiekot olisivat särkyneet, mutta vedin ohi 🤬 ja sillä rastilla se oli surkeaa se! Mutta Benelli 828U Sport toimii moitteetta, enkä ole huolissani senkään takia, että esimerkiksi Kiikala siirtyy kokonaan teräshaulipatruunoihin, tietää vaan visiittiä Eräkolmioon! Meninkin sitten salille ja käsissä kyllä tuntuu vieläkin.

Jos joku muuten pohtii, että pitäisi pitää itsestään parempaa huolta, niin suosittelen kuntosalia - ensin personal trainerin kanssa ja sitten vaikka seuraamalla jotain ohjelmaa. On ilmaisia ja maksullisia äppejä, moni jakaa ohjelmiaan somessa. Minä olen seurannut kolme vuotta Sweat -äppiä, sen saa viikoksi ilmaiseksi koekäyttöön. Suosittelen!


The spring is really taking its time this year. The winter is back, it´s snowing heavily at the moment and it was so cold yesterday at the range. The pic above is from Sunday, I competed at the simulated game shoot, which is a traditional non-official competition. 8 stations and different types of tasks, moving and stationary targets - super fun! But shotgun shooting is really a summer sport, so having to put on layers of clothing is far from ideal. I did a decent run w/ my Benelli 828U Sport until the pigeon clays station - and missed both. Should have changed  the chokes, could have been more aggressive, and it would have been easy enough... 😁 But the event is - as I have said plenty of times - super cool. I am trying to get this event to my home range next year..

Yesterday at the home range I took the first step to delivering what I´ve promised - and that is to start shooting skeet - or at least the national version of it. I have a multiple Finnish champion to guide me, so it´s 100 % up to me!! I have a decent mounting, but I am all over the place when calling for the bird, so a long way ahead, but I have showed up!

I also would like to give a shout-out to the Sweat -app, which has been a life saver together with my fairly frequent gym visits - my back no longer is a problem, I noticed that very clearly in the rifle competition a few weeks back, I could easily manage the prone shooting, which had been nearly impossible a  couple of years ago. Proud of myself for being consistant with my gym training! Strongly recommend!! 

26.05.2024Haulikkohelmet - The Shotgun Pearls ♥️
18.05.2024Puoliautomaattien maailmassa // The Semiautomatics
09.05.2024Metsästyshaulikon ja -trapin karsinnat | Trap & Skeet, hunting style
06.05.2024Cheddite GP Skeet & 1-trap // Skeet & trap competitions
28.04.2024Ratakauden avajaisissa // Opening of the range season
23.04.2024Treeniä ja kisailua // Training and competing
07.04.2024Kiväärikisakausi avattu! // Opening my rifle competition season!
30.03.2024Erämessut Goes Range - Benelli Show
09.03.2024Saksan terveisiä! // Grüβe aus Deutschland!
01.01.20242024!!!

Siirry arkistoon »