Uutiset - News

Kiväärikisakausi avattu! // Opening my rifle competition season!

07.04.2024

Vastavalittu hirvipäällikkömme loihe lausumaan harjoittelun merkityksestä nyt kun kausi on takana ja uusi siintää vasta syksyllä. Todennäköistä on, että ainakin hirvilupia tulee olemaan vähemmän, joten jos tilaisuus tulee, sitä ei auta sössiä! Niinpä kiväärin ratakausi on korkattu - ja tänään kokeilin jotain upouutta: 300 metrin makuuammunta vapain varustein, ja kilpailuna, tietty 🤡 Ja sehän tarkoitti varustautumista kiireestä kantapäähän; bipodi, iso kiikari ja paksupiippuinen ratapeli. Äänenvaimennin ei ollut sallittu.

300 metriä tuntui kyllä siltä, että nyt on kaukana - riistaa en 300 metriin meikäläisissä oloissa lähtisi ollenkaan ampumaan, vaikka jos tämä päivä jotain todisti, niin aseissa on suorituskykyä ja optimioloissa ampujassakin. Mutta jos vertaan omaa pistesaldoani (219/300) tuloslistan kärkeen (293) - niin matkaa on! Annan itselleni anteeksi kuitenkin aika paljon; kaikki osumat tauluun - huonoin taisi olla 5, välillä tuli yksi jumi, kun patruuna takertui piippuun ja sain sen itse puikolla pois. Seuraavalla kerralla seuraan osumia ja säädän välillä. Osumat olivat koko ajan vähän liian ylhäällä, mutten seurannut muuta kuin yksittäisiä osumia, enkä siis tajunnut laskea vähän kiikarin asetuksia. Joku puhui jotakin tuulesta, mutta senkään osalta en juuri tajunnut/osannut reagoida. 

Upeat järjestelyt. Iso kiitos Helsingin Seudun Ampumaurheilun tuki ry:lle, joka oli järjestänyt Hälvälän radalla hienon tapahtuman - ruokineen, leppoisine, mutta jämpteine järjestelyineen. Tällaiset matalan kynnyksen kisat ovat todella tärkeitä, kannustan rohkeasti mukaan, jos vähänkään kiinnostaa. Jopa aseen saa kiikareineen lainaksi, jos omaa ei ole ja kaikessa kyllä saa apua! Toivottavasti tänä vuonna toteutuu kilpailusarja, joka oli ainakin viime kesänä tarjolla - minä olen mukana!!

Kevatpamaus_Halvala_070424.jpg


150 meters had been the furthest distance I had shot a rifle, but now it´s double! And straight away in a competition. It was a modified class, where bipods and any other help is allowed, except for silencers. So I had it all, sandbag and a strong riflescope included. First there was a training session - as many as one wanted, but it ate the total time of 30 minutes, which included 30 competition shots, too. I had preset the scope to 300 M and it seemed to be ok - and I definitely should have adjusted the target a little bit lower, did not. I guess I was so relieved that I did not miss the target 😁 I also had an incident where the cartridge jammed the lock, but with a rod I got that sorted out. I was also extremely grateful that the prone shooting position was quite comfortable - contrary to what I thought it would be! 

The venue was really nice, inside - ie. warm! - and electronic targets, so I knew my score after each shot. I wish my home range will be equipped with similar gadgets! Lunch and coffee were available too, so it was a really, really nice day at the shooting range, I thoroughly enjoyed myself - and will absolutely be back!

Kevatpamaus2_Halvala_070424.jpg

26.05.2024Haulikkohelmet - The Shotgun Pearls ♥️
18.05.2024Puoliautomaattien maailmassa // The Semiautomatics
09.05.2024Metsästyshaulikon ja -trapin karsinnat | Trap & Skeet, hunting style
06.05.2024Cheddite GP Skeet & 1-trap // Skeet & trap competitions
28.04.2024Ratakauden avajaisissa // Opening of the range season
23.04.2024Treeniä ja kisailua // Training and competing
07.04.2024Kiväärikisakausi avattu! // Opening my rifle competition season!
30.03.2024Erämessut Goes Range - Benelli Show
09.03.2024Saksan terveisiä! // Grüβe aus Deutschland!
01.01.20242024!!!

Siirry arkistoon »