Uutiset - News

Saksan terveisiä! // Grüβe aus Deutschland!

09.03.2024

Onpahan ollut kammottava talvikausi - liikaa töitä ja liikaa kaikkea säätöä. Niinpä en ole tännekään jaksanut mitään päivitellä, vaikka jahdeissakin olen toki käynyt. Nyt alkaa olla pahimmat työkiireet takanapäin ja valoa on tunnelin päässä.

Schiessrohr.jpg

Huipennuksena olikin sitten Saksan reissu. Yksi toiveista täyttyi heti kohta koneen laskeuduttua Frankfurtiin, kun näin edes silmäyksen vanhasta kotikaupungistani! Vuodet 90-91 vietin Frankfurtissa, sinne olisi ollut pitkästä aikaa kiva jäädä päiväksi pariksi! Mutta heti perään toteutui toinen toive, kun ohjelmaan kuului vierailu Frankonian "Flagshipstore" Rottendorfissa. Miten hieno paikka! Vähän niinkuin Chicagon kulmilla oleva Cabela´s - jossa kävin joskus vuosia, vuosia sitten. Frankoniassa ei sentään ollut ravintolaa, mutta sisäampumarata ja putki, jossa uuden kiväärin omistaja voi käydä ampumassa kiikarin kohdalleen tai tulla vaan harjoittelemaan.

Saksalainen metsästyskortti ei tule yhdellä kokeella, vaan sisältää paljon sellaista, jota toivoisin meidänkin metsästäjätutkintoon johtavaan koulutukseen sisältyvän; ammuntaa, riistalihankäsittelyä, jälkien tunnistusta. Ei ole salaisuus, että olen muutenkin huolissani siitä, että suomalainen koulutus on pöhöttynyttä - määrä ennen laatua ja kaikki tarjoavat kaikkea kaikille suurilla kampuksilla, kun sen sijaan pitäisi erikoistua ja hyödyntää yhteistyöverkostoa vahvuuksien mukaan, varsinkin kun verkko-opetus on jo ihan toimiva ratkaisu välimatkojen kampittamiseen.

Frankoniassa on hieno valikoima eri merkkejä, myös Benellin haulikko- ja kiväärimallit olivat ilokseni vallan mainiosti esillä! Sakon patruunoista panin merkille, että ne olivat kalliimpia siellä kuin meillä Suomessa! Jakin äänenvaimentimista meille kerrottiin, että ne ovat valikoiman suosituimmat. Hienoa, Jaki!

Jaki.jpg

Vaikka Saksa on muutoin huomattavan paljon Suomea halvempi, oli iloinen yllätys, että niin Sakon panokset, pääosin kaikki aseet ja Jakin vaimentajat ovat meillä edullisempia!! Messuilla oli huima määrä saksalaisia äänenvaimentimia, mutta ne ovat kooltaan ja painoltaan vähemmän houkuttelevia. Jakissa on hyvä pysyä!

Benellit.jpg

Benellitkin kannattaa ostaa Suomesta! Maaliskuun alusta aselupaprosessi sähköistyi, ja toivottavasti nopeutuukin. Frankonian tavaratalo oli kyllä huikean hieno ja siihen on investoitu tolkuttoman paljon rahaa - halvemmallakin varmaan voi ostaa muualta. Toisaalta, mitä kukanenkin arvostaa. Laatua ja osaamista - Frankonialla on myös erikseen asesepän verstas, pienemmät asennukset toki hoituvat liikkeessä. 

Frankonia Rottendorf saanee toivottavasti osansa myös kokous- ja koulutustilaisuuksista. Näyttelyssä voi kuka tahansa kehittää tunnistustaitojaan! 

Reissu jatkui Nürnbergiin, missä mm. katsaus IWA:n antiin. Isosti ei uutuuksia ollut, mutta olen entistäkin vakuuttuneempi siitä, että laatuun kannattaa panostaa. Jos aiemmin tunnetut valmistajat; Beretta-konserni, muut italialaiset ja suuret saksalaiset ovat olleet pääroolissa, nyt turkkilaiset aseet ja kiinalainen optiikka valtaavat alaa. Laatu ei ainakaan turkkilaisten aseiden osalta vakuuta, ja on selvää, etten ostaisi kiinalaista kiikariakaan. 

Iloinen uusi yrittäjä on Kim Leppänen / King Competition, jonka "Pineshot" -patruunanpidike kuuluu jatkossa omalle vyölle, kun linnustus taas alkaa. Oli kiva nähdä suomalaisia näytteilleasettajina muutenkin; Osuma, Lapua ja Sako osana Beretta -konsernin osastoa. Hyviä kauppoja!

Laitan lisää kuvia kuvakansioon! 

Riistapolkukauden aloitin Nurmijärven Lepsämästä - 95/160, sijoitus 5. Mainio tapahtuma ja kahvipöydässä viriteltiin uutta polkua, katsotaan saadaanko riittävästi innostujia! 


Deutschland macht Spaβ!

Dieses Studienjahr war ganz schwer - einfach zu viel Arbeit und alle Arten von Sorgen. Beruflich konnte ich mich allerdings auf Deutschlandreise freuen - und endlich war es Zeit! Mit Lufthansa zuerst nach Frankfurt und obwolh ich keine Zeit zum Stadtbummel hatte, konnte ich vom Zugfenster die Stadt ein biβchen anschauen. Damals habe ich in einem Dorf namens Weiskirchen gewohnt, ob das alte Wohnhaus noch da steht?! 

Rottendorf war das erste Ziel der Reise, dort steht die Flagshipstore Frankonia. Ganz toll - mit sehr schöner Einrichtung, alles was man zum Schieβen und der Jagd brauchen könnte. Eine tolle Idee ist auch die Schieβröhre wo man die neue Waffe einschieβen kann - im Innenraum! Waffen, Ammunition, Kleider, Ausrüstung - auch für Hunde. Zugegeben, woanders könnte man vielleicht die Sache billiger kaufen, aber trotzdem, eine Reise wert. Und fïr unsere Gruppe gab´s auch Kleider und sonstiges ganz günstig.

Nürnberg - was für eine schöne Stadt! Leckeres Essen - mein neus Lieblingsweissbier heiβt Tucher - und ganz viel zu sehen, wenn man nur die Zeit hätte - diesmal wieder leider nicht! Aber die IWA ist ja immer groβartig, eine Reise wert, absolut! Beretta Konzern war da mit Benelli & Sako, aber die restliche grösse Hersteller waren bei den Händlern zu sehen. Mir intressierte ganz besonders die neue Sauer 505 - ich war ganz begeistert von der Waffe als ich die Videovorstellung gesehen habe. Es wird ein Rotwild geschossen - Benelli hat ja früher die Entscheidug getroffen, dass man auch die Jagd zeigt, finde ich gut dass es auch hier das Tier gezeigt wird. Es geht ja ums töten, üben darf man in der Wald nicht, obwohl muβ ich auch betonen, die Hauptsache is das töten auch nicht.

Zum Schluss: vieles gelernt, vieles erlebt, sehr gut gegessen, wenig aber ganz fein getrunken, noch weniger geschlafen - einfach Spitze!!

 

23.04.2024Treeniä ja kisailua // Training and competing
07.04.2024Kiväärikisakausi avattu! // Opening my rifle competition season!
30.03.2024Erämessut Goes Range - Benelli Show
09.03.2024Saksan terveisiä! // Grüβe aus Deutschland!
01.01.20242024!!!
26.11.2023Moraalista pohdintaa
12.11.2023Petojahtia ja Metsästäjäliittoa // About the controversy of hunting big predators
15.10.2023Mainio alku sorkkakaudelle / Off to a great start of the deer season
06.10.2023Huikeat kilometrit yhteisissä metsissä // Awesome miles in common property
01.10.2023Parhaat palat Saksasta // Looking back at wonderful Thuringia

Siirry arkistoon »