Uutiset - News

Benellejä, Benellejä! // Benellis and more Benellis!

16.07.2023

Voimassaoleva ampuma-aselakimme (1/1999) ei säätele mitenkään määrää, joka yksittäisellä kansalaisella saa omistuksessaan olla. Käytännössä jokaisen aseen hankinnassa on harkinta; onko hakijalla esittää riittävät perusteet; käyttötarkoitus ennenmuuta ja tietysti, että hakija itse on lain 45 §:n mukainen; täyspäinen ja muutoinkin terveydentilansa puolesta kelpoinen.

Ja yhteen on vaikeaa, jopa mahdotonta tyytyä, jos metsästää ja harjoittelee monipuolisesti; lentävästä sorkkariistaan ja kiekoista tauluun. Niinpä Benellin kanssa on erityisen mukavaa ja mielekästä kiertää; on erilaista haulikkoa metsästyksestä olympialajien kautta toiminnalliseen ammuntaan ja tarkkuuskivääristä (Benelli Lupo HPR - uusi!!) oivaan metsästysaseeseen, puoliautomaattisena tai pulttilukkoisena; synteettisellä tai perinteisellä puutukilla. Pääsääntöisesti aseet tulevat ainutlaatuisella säätömekanismilla, omin käsin saa sivuvääryyttä ja perän pudotusta omiin mittoihin sopivaksi. Jopa minä ;)

Haulikkohelmien kanssa oltiin SSG:llä ja koeammunnan suosikki oli minunkin suosikkini: Benelli Raffaello BE Diamond. Se sopi yllättävän monen käteen ja luulen, että niitä nähdään useammallakin Helmellä jatkossa. Se nousee poskelle vaivatta, on helppotoiminen - eikä muuten kaihda ratalatauksia!! Sen lisäksi lukon saa kiinni myös saattaen, tärkeä toiminto jahdeissa, joissa ollaan passissa ja on oltava hiljaa. 

Kokkovuoressa puolestaan oltiin SRA-harrastajien kanssa ja siellä parhaaksi arvioitiin Benelli M2 Speed Performance -malli. Ja paha on panna vastaan; se on nopea, viritinvipu ja lukon sulkunappi ovat isommat ja latausaukko suurempi. Toki myös jatkomakasiinissa on tilaa lajin vaatimukset huomioiden. Ihan sillä samalla haulikolla voi toki metsästääkin, rajoitin vaan sisään. Jos ei ole tarvetta pitkälle makasiinille, on tarjolla myös "Hunting Edition" - heti valmiina metsälle!

On aina mukavaa tutustua uusiin ihmisiin ammunnan parissa ja vaikka en millään muotoa voi väittää olevani ase-expertti, myös Benelli-aseista tietämykseni on vielä varsin vajaata, mutta ehkä olen juuri tällaisena helposti lähestyttävä - koeammunnoissa on ollut leppoisa tunnelma, eikä toheloja kysymyksiä ole!

SSG_100723.jpg

Sittenhän meillä oli myös metsästysammunnan piirinmestaruuskisat ja kuinka ollakaan olen piirinmestari 2023 N50 sarjan metsästystrapissa - hyvä minä ja Benelli 828U Sport. Mukana myös Etelä-Hämeen joukkueessa SM-kisoissa. Tulos on vielä kehno (17/25), mutta nyt alkaa jo vaikuttaa vähän paremmalta, kuin vielä tovi sitten..

Kalvola9.jpg


As a Benelli "brand ambassador" I am happy to take people to shooting grounds to try some of the Benelli models. This service is something I would have desperately needed to avoid a couple of misses, when buying a shotgun. So I can meet folks for a test shooting with a few Benelli models, the ones the test shooters have expressed interest towards. They get to try them out before making their final decision. The permit process is rather expensive and time consuming, you don´t want to make a wrong choice!

So I´ve been busy lately; the Shotgun Pearls - our Ladies´ Shooting Club members had a test shooting with both Benelli O/U´s as well as semi-automatics. The overall favourite was Benelli Raffaello BE Diamond, and that would have been my favourite, too - if not topped by Benelli Cordoba Then I met some guys who shoot Practical, and their choice was the Benelli M2 Speed Performance. I dont know the half of all the Benelli models and I need to learn new features all the time, but that is available online, my job is to offer a chance to actually shoot the model, should our locations be feasible - Finland is a big country. This type of sales promotion seems to be very useful, especially if you cannot make it to open days organized by retailers and importers in co-operation.

And I´ve been competing, too. I won the district championships - not much to celebrate really, poor result and only two competitors in my class, but I´ve now made it to te team and the Finnish Championships await at the end of the month! Excited!!

26.11.2023Moraalista pohdintaa
12.11.2023Petojahtia ja Metsästäjäliittoa // About the controversy of hunting big predators
15.10.2023Mainio alku sorkkakaudelle / Off to a great start of the deer season
06.10.2023Huikeat kilometrit yhteisissä metsissä // Awesome miles in common property
01.10.2023Parhaat palat Saksasta // Looking back at wonderful Thuringia
13.08.2023Kisajärjestelyjä // Organizing a trap competition!!
31.07.2023Ei se mennyt niin... // Did not go as planned
16.07.2023Benellejä, Benellejä! // Benellis and more Benellis!
22.06.2023Kun ei vaan ehdi! // When there´s just not enough time!
14.06.2023Numerolappua selkään // Let´s compete!!

Siirry arkistoon »