Metsästäjäliiton urheiluammuntaa // Sport shooting by Finnish Hunters´ Association

28.05.2022

Koronaepidemia vei monet rata-ampujat tauolle, kisoja peruttiin solkenaan ja radoillakin oli rajoituksia. Ne ajat ovat toivoakseni nyt takanapäin, mutta jotain muuttui omalla kohdallani. Ei tullut juuri käytyä kansallisen trapin kisoissa , vaikka olin vakiokasvo monta vuotta. Sen sijaan Metsästäjäliiton lajit alkoivat kiinnostaa. Osittain toki siksi, että kotiradallani on nimenomaan "kainalotrapia" kansallisen sijaan. 

Tänä vuonna olen sitten päättänyt käydä kaikki katsastuskisat, nyt on kaksi takanapäin. Lahdessa meni kokolailla vihkoon (13/25), mutta Humppilassa suunta jo parempi (17/25). Näissä kisoissa on samankaltainen välitön ja rento tunnelma, kuin parhaimmillaan Beretta Cupin kisoissa - Kiikalan kisat (Face ja verkkosivut), varmasti päällimmäisenä mielessä. Kiikalan rata hakee muuten parhaillaan ympäristölupaa ja puoltavat mielipiteet ovat tervetulleita (kuulutus). Haulikkohelmien nimissä sellaisen jo laitoin. 

Metsästäjäliiton kisoja periaatteessa listataan eräluetteloineen ja tuloksineen tänne, mutta ihan kaikki eivät niin tee. Toivottavasti tämä muuttuu ja jatkossa ilmoittautuminenkin (ja maksut) voisivat tapahtua Hirviurheilun sivustolla. Nyt on tieto kulkee lähinnä whatsapp -ryhmässä. Parasta on, että omaan erän aikatauluun on voinut vaikuttaa. Kun ammutaan vain yksi erä (25 kiekkoa) on homma nopeasti ohi - perinteisissä 100 kiekon kisoissa kun menee helposti koko päivä. Eipä sillä, että se tapahtuman nopeus mikään itseisarvo ole, mukavia tilaisuuksiahan nämä ammuntakisat ovat. Nytkin oli ilo tutustua paikallisen seuran tiloihin; hieno maja saunoineen päivineen. 

Ammunnan tila tällä hetkellä? Benelli 828U Sport:n perästä nipistettiin vähän pois, nostolajeissa iso merkitys, että ase istuu just eikä melkein. Kuntosalilla on tehty tuloksia, jotka vaikuttavat myös aseistuvuuteen. Radalla olen päässyt jo yli 20 ja siinä huitteilla pyöriviin sarjoihin. Humppilassa tuli käsittämätön kolmen pummin sarja, ja sitten alkoikin armoton tähtääminen, josta on todella vaikeaa päästä eroon. Siksi on pakko alkaa ampumaan myös puskaa - siinä ei ehdi miettiä.

Ja sitten vielä muistutus metsästäjäin eurooppalaisesta kattojärjestöstä, FACE:sta. Järjestö on suoraan yhteydessä komissioon mahdollistaakseen metsästysperinteen jatkumisen ja nyt herätellään metsästäjiä huomaamaan, että ilman edunvalvontaa harrastus ja elämäntapa sellaisena kuin me sen nyt tunnemme on vaarassa. Lue ja allekirjoita!


The COVID-19 pandemic forced us to take a break from competitive shooting, at least here at the grass root level. Some shooting ranges had very limited opening hours, and they even expanded the validity of big game shooting test certficates, because there were not the usual amunt of tests available. 

Hopefully all that is behind us, for the most part - but my interest has shifted towards the game shooting disciplines, where mounting the gun is also part of the execution. Also there´s only one round - ie. 25 claypigeons - and you´re done, so no room for error.  The downside is that there are not that many competitions available. In my district there are just 5 competitions for trap shooting this summer - I have decided to participate in all of them. The first event was a coupe fo weeks ago and I had a poor start, just 13/25. Disappointing result!

The next competition I did better, 17/25, even if my shooting again dfid slow down and I started to aim.. Need to work on that, but I CAN remember the feeling I had after the first station, clear and great hits. Need to keep that in mind and work towards maintaining that vibe thru the the entire round! 

To finish off, I´d like to remind you to read and sign the petition by the European Federation of Hunting & Conservation (FACE) here

07.08.2022Kohti uutta metsästyskautta // The Hunting Season About To Open
02.07.2022RHY:n liikkuvan hirven pm // Moving target rifle competition
13.06.2022Pitkästä aikaa ERÄMESSUT // Long time no see GAME FAIR @ Riihimäki
02.06.2022Kurkkaus tuotemerkkien taakse // A look behind trademarks
28.05.2022Metsästäjäliiton urheiluammuntaa // Sport shooting by Finnish Hunters´ Association
07.05.2022Talkoolaisten Ternitrap // About volunteers & small shooting ranges
18.04.2022Ampumaradoille, ihmiset! // Up and at ´em, shooting ranges are open!
12.03.2022News from the Industry - IWA 2022
14.02.2022Oisko se siinä? // Season finale
18.01.2022Peurakannan harventamisesta // About reducing the deer population

Siirry arkistoon »