Benelli-ilta SSG:llä // Evening w/ Benelli

02.07.2020

Haulikkohelmet on naisten ammunta- ja metsästysyhteisö, joka tosin on vuosien varrella keksinyt toteuttaa yhtä sun toista enemmän ja vähemmän aseisiin ja riistaan liittyvää tapahtumaa; viininmaistajaisista kyyhkysjahtiin, kimppatreeneistä optikkovisiittiin. Olen ollut mukana perustamisvuodesta asti, ja innostunut itsekin touhuamaan kaikenlaista jäsenistön hyväksi. Tänään oli vuorossa Benelli-ilta yhteistyössä Benelli Suomi / Teuvo Louhisola Oy, SSG Shooting/Jarmo Rosenqvist ja Asemestari K.Laurila. 

Mukaan oli ilmoittautunut lähes 20 Helmeä - emme olleet ronkeleita jäsenyysvaateen suhteen, kuka tahansa saattoi ilmoittautua mukaan. Ilmoittautuminen vaadittiin, jotta osattiin varautua tarjoiluiden ja ammuntajärjestelyiden suhteen. Helmien tilaisuuksissa ei saa olla nälissään, joten aloitimme tarjoiluin - kiitos Tiina! Esittelimme illan toimijat ja muutamalla sanalla myös Benelli-haulikoiden erikoisuuksia. Eipä tule mieleen toista haulikkoa, jonka saa ihan itse muokattua sekä sivuvääryyden, että perän pudotuksen osalta mieleisekseen. Ja paikalla oli tottakai myös aseseppä, siltä varalta, ettei säädöissä ole tarpeeksi - meitä kun on pientä ja isoa. Olennaista on, että haulikko on käyttäjänsä mitoissa. Epäilemättä huonosti istuvallakin aseella oppii jollakin tavalla ampumaan, mutta miksi ihmeessä - se kun on paitsi turhan vaivalloista, mutta usein myös epämukavaa. Sopimaton ase potkii, eikä nouse vaivatta poskelle - riistalaukauksen laatukin on sitten vaan sinnepäin. 

Sitten siirryimme radalle, Benelli-katoksessa useita aseita, koeammuttavana mm. puoliautomaattiaseet, joista Benelli on ehkä tunnetuin, mutta myös päällekkäispiippuinen Benelli 828U Sport, jossa on monia käänteentekeviä ratkaisuja, joilla vaikutetaan sekä aseen muuntautuvuuteen käyttäjälleen (edellä mainitsemani sivuvääryys ja perän pudotus), sen pitkäikäisyyteen (lock plate, joka siirtää rekyyliä pois lukkorungosta), huollettavuuteen (irrotettava laukaisukoneisto), vain muutamia mainitakseni. 

Ominaisuudet olivat selkeä mielenkiinnon kohde 828U Sport -mallin osalta, mutta tokihan Helmet käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja kokeilivat myös puoliautomaattihaulikoita, joiden osalta omakin mieli on muuttunut. Kerrassaan mainio peli vaikka sorsalle tai liikkuvaan jahtiin! Ja nykyisellään toimivat moitteetta ratalatauksinkin!  

Pahimmat/parhaimmat helteet olivat ohitse ja säästyimme rankkasateeltakin - lämminhenkinen tilaisuus toivottavasti aikaansaa ensinnäkin halun kehittää omaa ammuntaosaamistaan ennen jahtikauden alkua, satsaamaan kunnon välineisiin, jotka itselle sopivat - ja panostamaan myös erinomaiseen seuraan. Haulikkohelmet on juuri sellainen!

* Muuten 18.7. vastaavanlainen tilaisuus Lopella. 


I am a member of "Shotgun Pearls" - Ladies´ Shooting Club founded in 2014 to promote shpoting and hunting - in combination with good spirits and networking. And it has worked for me. I have been active from the getgo - and today together with wonderful co-operation partners we threw a Benelli Open Evening. We had about 20 participants interested in test shooting Benelli shotguns. From the well-known semiautomatics to the new 828U Sport over-and-under sporting gun. We had representation from the importer - responsible for bringing quality guns into Finland since 1957, a gunsmith - especially a quality gun deserves regular care & maintenance and a shooting instructor, it´s easier if you learn it right the first time!
Nice and warm atmosphere thru the evening and lots of smiles for nice hits with Benelli guns. More to follow on July 18!!

IMG-20200702-WA0022.jpg

At SSG Shooting w/ Benelli!

09.08.2020Päällekkäispiippuinen vs. puoliautomaatti // Gun Comparison
02.08.2020Akat ampumaan ja kuntoon! // Ladies´ s Shooting Event & Getting Into Shape
27.07.2020Hirvirataenkka // PB in moose shooting
19.07.2020Benellin kanssa // With Benelli
14.07.2020Riistan parhaaksi // Ethical Hunting Practises
02.07.2020Benelli-ilta SSG:llä // Evening w/ Benelli
19.06.2020Vahva suositus // Sporting @ Nokia!!
12.06.2020Liikkuva hirvi! Osa IV.. / Running moose .. Part IV
01.06.2020Monipuolista treeniä! // Honing your shooting!
26.05.2020Aseseppäilyä // Gunsmithing

Siirry arkistoon »