Ratakausi on auki! / Range shooting season is now open!

28.03.2020

Lumettoman(kin) talven jälkeen koittaa kevät. Päivä voittaa yön ja lämpötilat kiipeävät päälle 10 asteen. "Kotiratani" Lopella on päättänyt olla auki, jos me käyttäjät käyttäydymme säädyllisesti ja ajattelin liittyä joukkoon. Kaunis aurinkoinen päivä, kauppareissulta samalla hankkimani elintarvikkeet ja koirat mukana, eikun kokeilemaan, kuinka metsästysmoodista siirrytään rata-ammuntamoodiin.

Järkeilin - ja sain tälle jopa vahvistusta - että raskaampi metsästyspanos laskee 100 metrin matkalla kevyempää harjoitusluotia enemmän. Ainakin omista osumistani päätellen näin on, ja viilasin Swarovskin kiikaritähtäintä pari napsua alaspäin. Joka sarjassa joku lähtee ennen aikojaan, MUTTA. Iso muutos viimevuotiseen. Sinä missä vuosi sitten se lipsahdus ei näkynyt koko taulussa, mutta nyt näkyy. En edelleenkään puhuisi kasasta, mutta hirviammuntakokeesta menee läpi. Ja pääasia - tiedän, mitä teen. Olen oppinut puristavan laukauksen, osaan ja älyän tarkentaa ristikon (tähtäinristikon tarkkuus on minulle = parallaksisäätö), ja ymmärrän senkin, että rata-ammunnassa voin ja kannattaakin käyttää isoa suurennosta, mutta metsälle mennään korkeintaan kakkosella. Ei tule ammuttua liian kauas - ja #EllitErätulilla -jahtipäällikköä lainaten, sallitut eläimet eivät sisällä haavakoita!

En (ainakaan vielä) lataa itse, niinpä lahjoitin viime vuoden aikana keräämäni satakunta hylsyä eteenpäin. Käytän pääsäännön mukaan SAKO RANGE & NORMA TRAINING -patruunoita. Tänään käytössä jälkimmäiset. Tiedän, että suoravetolukkoinen systeemi vaatii räväkät otteet. Aluksi vierastin ajatusta "runttaamisesta", jota minulle tarjottiin vastaukseksi, kun sattui liikaa tilanteita, joissa ei vaan lauennut. Mutta totta se on. Suoralukkoinen ei ole mikään herkkä ja haavoittuvainen peli - se vaatii ronskeja otteita ja määrätietoisuutta. Olin taas vaihteeksi unohtanut tämän ja heti kärkeen klikki. Oma moka. Rankemmat otteet, eikä ole mitään ongelmaa. 

**

I opened my range shooting season today. Because of all the restrictions concerning the virus, luckily my shooting range is still open - provided we members behave. And we did. I noticed the lighter training bullets do not fly as high as the heavier loaded hunting cartridges, so I had to adjust my rifle scope. The distance was 100 meters, and I was bit to the right and above the target. I immediately noticed improvement from last year - none of my shots were totally out of control, and I was able to finish with a decent score. I will adjust a little bit to the right for my next visit to the range. Which I hope, will be pretty soon. Check out my Instagram a/c for the result!

02.07.2020Benelli-ilta SSG:llä // Evening w/ Benelli
19.06.2020Vahva suositus // Sporting @ Nokia!!
12.06.2020Liikkuva hirvi! Osa IV.. / Running moose .. Part IV
01.06.2020Monipuolista treeniä! // Honing your shooting!
26.05.2020Aseseppäilyä // Gunsmithing
10.05.2020Benelli & Compak Sporting
03.05.2020Treenauksen tarkoitus // The Purpose Of Training
26.04.2020Over the moon // Kuun tuolla puolen :)
11.04.2020A brand new page! / Uusi sivu on käännetty!
28.03.2020Ratakausi on auki! / Range shooting season is now open!

Siirry arkistoon »