Uutiset - News

Kohti uutta metsästysvuotta // Towards the new hunting year

19.06.2024

Kaameaa, kaoottista ja lopputulos voi olla pettymys tai euforia.. Mikäs se sellainen on? No, tietysti Metsähallituksen kanalintulupamyynti. Tänäkin vuonna kahdessa erässä, tämä ensimmäinen oli tärkein ja minäkin nyt porukassa hakkaamassa haluamiamme alueita ja päiviä systeemiin. Ei muuten ole vielä tullut vastaan sellaista julkisen hallinnon järjestelmää, joka toimisi fiksusti. Eikä tämäkään sitä tee. Vaikka on metsästäjänumero, jonka takana kaikki mahdollinen tieto olisi, pitää silti täyttää mm. osoitetiedot, vaikkei kukaan saa postissa yhtään mitään?! Olen myös ymmälläni siitä, että systeemi antaa tehdä tuplabuukkauksia. No, sillä on tietysti mentävä, mikä käytössä on.
Olin siis hyvissä ajoin paikalla odottelemassa lupamyynnin käynnistymistä ja vastuulleni oli annettu kolmet luvat yhdelle alueelle kolmeksi päiväksi. Kun myynti avautuu on K-I-I-R-E!! Hakkaan vimmaisesti ja sitten enter ja systeemi raksuttaa. Kestää sietämättömän kauan, että ostoskoriin todella ilmestyy kaikki haluamani ja nyt pahin kiire on ohi, kun on puoli tuntia aikaa syötellä syntymäaikoja ja osoitetietoja. Sitten vaan kassan kautta ja luvat ilmestyvät OmaRiistaan kotvasen kuluttua. Tehtävä suoritettu onnistuneesti. Seuraavaan lupamyyntiin jää vielä toiveita - sen aika on alkusyksystä. Mutta lokakuulle on nyt erinomaisia hetkiä tiedossa!

Syksyllä odottaa tietysti myös sorkkajahti - jSimon_and_Lupo.jpga Benelli Lupo oli eilen tositoimissa. Sihen on nyt tosin asennettu bipodi ja se on hivenen raskas 😉 liikkuvan hirven ammuntaan, mutten nyt ehtinyt tehdä sille mitään. Käytän loppuun ostamani S&B -patruunat, Sako Range on tavallisesti käytössä; ja kohdistus täytyy vielä hienosäätää - eilinen oli lähinnä perustreeniä juoksevalle hirvelle. 


If you want to go upland hunting in Lapland, you need to be ready when the permits are up for grabs. And  there is a precise date & time, first in June and the second in August. We have a great party of people and we make a strategy to try and secure all the permits, and I was there too nervously tapping my laptop. The permits appear and panic and rage - just waiting if my choices will be confirmed and they are entered into the shopping cart... And there they are. The next step is to enter the personal details, which is wierd - if I give the hunter number that should be enough, but no. The system requires also dates of birth, home address -and nothing is sent to the home address, and with hunter number, they have that already?! It is also possible to make double bookings, and so - yet another system within the public sector, which is a far cry from perfect. But the main thing: we got the permits and I am already looking for some amazing moments, come October!

The season for deer and moose opens in September and I have now started my training. Benelli Lupo still has a bipod, so it was a tad heavy, and I only have some S&B cartrdiges for training, and my scope also needs some adjustment for this cartrdige. But it´s a start, I was also supervising the shooting range, and shot a few rounds just t get the hang of it after a break.

09.07.2024Karhukortti plakkarissa // About The Big Game Shooting Test
26.06.2024Mustaa ruutia // Black powder
19.06.2024Kohti uutta metsästysvuotta // Towards the new hunting year
10.06.2024Erämessut Goes Range - The Benelli Show - DONE!!
26.05.2024Haulikkohelmet - The Shotgun Pearls ♥️
18.05.2024Puoliautomaattien maailmassa // The Semiautomatics
09.05.2024Metsästyshaulikon ja -trapin karsinnat | Trap & Skeet, hunting style
06.05.2024Cheddite GP Skeet & 1-trap // Skeet & trap competitions
28.04.2024Ratakauden avajaisissa // Opening of the range season
23.04.2024Treeniä ja kisailua // Training and competing

Siirry arkistoon »