Uutiset - News

Puoliautomaattien maailmassa // The Semiautomatics

18.05.2024

Puoliautomaattihaulikko toi aikaisemmin minulle mieleen sinänsä mukavan aseen, joka hoitaa hommansa, ei juuri potki, mutta ei välttämättä jaksa ladata ratapatruunoilla (vähemmän ruutia paremman hallittavuuden ja tarkkuuden aikaansaamiseksi), sylkee patruunat poimittavaksi ja radalla ei välttämättä aikaansaa hurraahuutoja kanssa-ampujilta.

Ja sitten tuli Benelli Raffaello Be Diamond A.I BE.S.T. Se on kuluvan vuoden uutuusmalli ja teknologisesti edistynein.  Metalliosiltaan ruosteen- ja kulutuksenkestävä (BE.S.T - Benelli Surface Treatment), piipunkäsittelyn ja supistajien uudistus (Benelli Advanced Impact) tuo enemmän peittoa ja läpäisyä, avarrettu latausaukko ja uudistettu kaksiosainen patruunanpidätinlevy mahdollistavat nopean latauksen ja toisaalta ampumattomien patruunoiden vaivattoman poiston makasiinista. Makasiinin pohjassa on myös Window-järjestelmä - siis ikkuna, josta näkee montako patruunaa makasiinissa mahdollisesti vielä on ja jos joku on vielä siinä käsityksessä, että lukko pitää meteliä sulkeutuessaan, on tässäkin ajateltu metsästäjää, lukon voi saattaa täysin äänettä ja se kierähtää varmasti kiinni käyttövalmiuteen. Ei lähde radalla ylimääräistä kiekkoa, eivätkä sorsat säiky! 

Tähän mennessä olen kantanut metsällä ratamallia (828U Sport), joka toki hoitaa senkin homman moitteetta, mutta jatkossa metsästysvuoro on kyllä Raffaellolla. Siinä missä 828U Sport -mallissa paino hoitaa rekyylin, on Raffaello Be Diamondissa rekyylinvaimennusjärjestelmä, joka vaimentaa mukavasti. Olen aina ihmetellyt, että etenkin meille naisille myydään kevyitä aseita, niillä kun pääsääntöisesti ei ole mukavaa ampua. Tässäkin suhteessa puoliautomaattinen haulikko puolustaa paikkaansa. Benelli on kuuluisa inertiatoimisista aseistaan. Lainaan tässä Erä -lehdestä Pekka Suurosen (9.2.2020) kirjoitusta, jonka perusteella kunnia inertialukkoisista aseista kuuluu ruotsalaiselle Axel Theodor Sjögrenille, joka patentoi keksintönsä alkaen vuodesta 

IMG_20240517_120503892.jpg

1900. Inertialukkoisessa aseessa on hyvin jäykkä ja lyhyt jousi, jonka rekyyli puristaa kokoon samalla aktivoiden palautusjousen, joka avaa lukon ja ottaa mukaansa uuden patruunan lukkopesään. Makasiiniin saa metsästyskäytössä (kanalinnuilla, MetsA 666/1993 16 §) ladata korkeintaan 2 patruunaa ja yksi pesässä. Niinpä ase toimitetaan rajoittimella varustettuna. 

Compak-radalla otin ensipuraisut Benelli Raffaello Be Diamond A.I BE.S.T -aseella. En malta odottaa, että pääsen san kanssa kulkemaan metsälle. Nyt kokeilin käytännössä makasiinin kaksiosaista ja jousitettua patruunanpidätinlevyä, joka helpottaa makasiinissa olevien patruunoiden purkamista. Ehdottoman hyvä uudistus. 

Laukaisu on erilainen verrattuna 828U Sport -malliin. Klikkipatruuna mukaan nostoharjoitteluihin kotona! Lopelle on nyt ison rataremontin ajaksi viritetty vanhalle kolmosskeet/metsästystrapradalle compak, joka onkin vallan mainio. On looperia, trapkiekkoa, crossing... Mutta se päivä, kun saadaan myös sportingrata 💯💯💯 Ollaan Raffaellon kanssa valmiina! Ja KUN ase kiinnostaa, tule jutulle ja kokeilemaan! Ensi sunnuntaina SSG:llä, yleisesti Lopen ampumaradalla!

Sitä ennen Erämessut Goes Range & Benelli Show 7.-9.6. Maksutta P-paikalle ja alueelle!


I admit it - I had been skeptical about semi-automatics, but I have been wrong. They are superhandy, practical and simple to operate.  I took my Benelli Raffaello Be Diamond A.I BE.ST -semiautomatic to the compak-range, and even if I need time and reps to get used to the different trigger, the gun is absolutely awesome. It is very straight forward type of gun, you just mount, find and kill the target and you are ready for the second shot. This Benelli novelty has an extremely durable finish (BE.S.T) to its metal parts and improved ballistical performance due to Advanced Impact -system for more speed and greater depth of impact. Also, if you have unused cartrdiges you need to get out of the magazine - and you can take alook throgh a tiny window in the stock, no worries - the two-part bridge with spings makes it easy. Cannot wait to take this beauty to my upland hunting this year! If you rather take advice from an expert - here´s a great review by Rebecca Green.

19.06.2024Kohti uutta metsästysvuotta // Towards the new hunting year
10.06.2024Erämessut Goes Range - The Benelli Show - DONE!!
26.05.2024Haulikkohelmet - The Shotgun Pearls ♥️
18.05.2024Puoliautomaattien maailmassa // The Semiautomatics
09.05.2024Metsästyshaulikon ja -trapin karsinnat | Trap & Skeet, hunting style
06.05.2024Cheddite GP Skeet & 1-trap // Skeet & trap competitions
28.04.2024Ratakauden avajaisissa // Opening of the range season
23.04.2024Treeniä ja kisailua // Training and competing
07.04.2024Kiväärikisakausi avattu! // Opening my rifle competition season!
30.03.2024Erämessut Goes Range - Benelli Show

Siirry arkistoon »