Uutiset - News

Metsästyshaulikon ja -trapin karsinnat | Trap & Skeet, hunting style

09.05.2024

Metsästäjäliitto koittaa ylläpitää metsästysammunnan perinteitä ja SM-kisoihin karsitaan alueittain. Oma alueeni aloitti karsinnat tänään Humppilasta. Luvassa oli kolea keli, mutta onneksi ei tuullut ja aurinko alkoi päivän mittaan oikeasti lämmittääkin, joten olot ihan siedettävät, muttei sentään t-paitakeli. Oma tulostaso ei ainakaan lämmitä. Aloitin trapin hienosti, ekalta kiveltä puhtaalla eteenpäin. Ammunta tuntui hienolta, osumat pääosin hyviä ja sain kiekot niin vasemmalta, oikealta kuin edestäkin. Mutta kivenvaihdossa joku muuttui ja sitten alkoikin mennä ohi, eikä edes systemaattisesti, vaan koko lailla joka puolelta. Ja lopputulos oli kamala: 11. Perkele! Huomenna treenaamaan!!  

Metsästyshaulikkokisa oli minulle ensimmäinen ikinä. Suinpäin vaan ja kokemus oli vallan mainio, ja tulos ei edes ihan röhönaurettavan surkea; 14. Viimeisen B-kiekon missasin, koska ammuin sen aivan liian myöhään - keskikeppi oli ohitettu ajat sitten. Eli nopeutta vaaditaan lisää, ja olihan joukossa joku huono nostokin. Treeniä vaan. Mutta laji on ehdottomasti mainio, otan valikoimaan tämän(kin)!! Ammuin tänään trap-panoksilla (nro 7½), joten ehkä täytyy hankkia joku laatikko pienemmällä ryynillä varustettua panosta. Ehkä terästäkin, Kiikala esimerkiksi siirtyy teräkseen ja jatkossa lyijy on kielletty. 

Trapissa kiekko ehtii vähän kauemmaksi - minulla ainakin - ja tarvitaan vähän kiinteämpää supistusta. Lajissa myös ladataan vain yhdellä patruunalla, joten alapippuun laitoin 3/4 -supistuksen. Puskaan vaihdoin molempiin parannetut sylinterit - ja miten helppoa se onkaan Benelli 828U:n  ulkoisilla supistajilla, jotka vaihtaa kädenkääntessä. Minähän olen kuljettanut Benelliä mukanani myös metsällä, minua ei 3,65 kg haittaa, ja nyt kun lyijyhaulikielto on voimassa isossa osassa metsästysmaastoja, on aivan lyömätön etu, että paketissa on myös teräspatruunalle sopivia supistajia. Tänä vuonna ammun Chedditen rata- ja metsästyspatruunoilla ja luvassa on jossain kohti kesää pieni testi - millä patruunalla paras kuvio radalle ja metsästykseen!

Ilokseni minut hyväksyttiin Helsingin seudun ampumaurheilun Tuki Ry:n jäseneksi ja mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea tällä saralla on tarjolla. Haulikkohelmien puheenjohtajuus päättyy tällä erää vuosikokoukseemme 26.5. - sinä aamuna menen ensin Tammelaan SM-karsintoihin ja sieltä sitten SSG:lle. Yksi kesän kohokohtia on tietysti Erämessut ja erityisesti Erämessut Goes Range, jossa myös Benellin Davide de Carolis esiintyy - ollaan Haulikkohelmien kanssa autiopaikalla Lopen ampumaradalle. Sinäkin?!

IMG_20240509_164820246.jpg

Benelli 828U Sport ja ulkoiset, helposti vaihdettavat supistajat (5kpl), joista kahdet myös teräshaulille!
Benelli 828U Sport comes with extended chokes; in total 5 pc, 
2 of which are ok for steel shots, too.


Today I tried something for the first time. I competed at national skeet (rules by the Finnish Hunters´ Association) - that is to say, no doubles. 25 clay pigeons and I hit a total of 14 of them, so 56 %. It´s not good, but it´s not awful either, but obviously I am still too slow. One of my hits was ruled to be a miss, because I shot it outside the designated area. And the last station is still very difficult for me - I think I got one and missed the other 4...

Trap began great, first station full score, but it was downhill from there.. I felt good, but I just kept missing the targets and ended up only getting 11/25, which really sucks! Better result next time - all I can say. I´ll be going back to the shooting range tomorrow and train. I am determined to be at the Championships this year, too!

Next event will be in two weeks, another qualifier for the Championship, so I´ll be there better!!

 26.05.2024Haulikkohelmet - The Shotgun Pearls ♥️
18.05.2024Puoliautomaattien maailmassa // The Semiautomatics
09.05.2024Metsästyshaulikon ja -trapin karsinnat | Trap & Skeet, hunting style
06.05.2024Cheddite GP Skeet & 1-trap // Skeet & trap competitions
28.04.2024Ratakauden avajaisissa // Opening of the range season
23.04.2024Treeniä ja kisailua // Training and competing
07.04.2024Kiväärikisakausi avattu! // Opening my rifle competition season!
30.03.2024Erämessut Goes Range - Benelli Show
09.03.2024Saksan terveisiä! // Grüβe aus Deutschland!
01.01.20242024!!!

Siirry arkistoon »