Searover Kits Charente

labradorinnoutajauros - labrador retriever, male
synt. 27.6.2009 - 10.4.2015

Lonkat/hips A/A
Kyynärät/elbows 0/0 (date of evaluation Sep 6, 2011)
Jalostustietokanta - Finnish Kennel Club database

i./sire INT WCH Blackthorn Racer (HD-AA, ED-00, OCD-free, PRA, RD, CAT - free, optigen PRA-normal/clear, CNM-clear)
e./dam S KVA Streamlights Searover Kitty

kasv./breeder: Mrs. Lena Bratsberg-Karlsson (SWE)


Tuorein virallinen koetulos / The latest, official test result:

October 4, 2014:
A0 - field trial (Asikkala, judge: Ms.Birgitta Staflund-Wiberg, SWE)

January 25, 2014:
A3 - field trial, third prize (Asikkala, judges: Ms.Pauliina Ahola & Mr. Boye Rasmussen, DK)

AVO 1 / open class 1st prize 22.9.2013 working report (Judge: Mr. Vesa Turunen) - linkistä koepöytäkirjaan!

Free search: God, independent, covers the whole area, efficient.
Blind:
Listens well and is easy to get to the game
Marks:
Sees both throws, retrieves both independently and pretty straight forward.
How the dog handles/carries game:
Immaculate throughout the test.
Other features:
A dog, which is handled in a calm and pleasant way, a pair with good co-operation
General impression:
In a good co-operation with handler, performs all tasks with ease.


SHOW: JUN H, Forssa, 3 July, 2010 / Judge: Mr. Harto Stockmari

Kevyt kokonaisuus, voisi olla sukupuolileimaltaan vieläkin vakuuttavampi. Pään tulee vielä kehittyä. Kauniit silmät, oikea purenta. Hyvä kaula. Normaalisti kehittynyt runko, etuosan tulee vielä kehittyä. Hieman luisu lantio. Toivoisin järeämmän luuston. Miellyttävä käytös. Vielä melko pentumaiset liikkeet. Tarvitsee aikaa.
A light individual as a whole, could have a stronger male appearance about him. The head needs to develop, beautiful eyes, correct bite. Good neck. Normally developed body, the front needs to develop. Slightly inclined hips. Would like to have stronger bone. Nice behaviour. Still puppy-like movements. Needs time.


5.3.2014

Metsästys- ja koekausi 2013-2014 on ohi ja tavoitteet ovat täyttyneet. Nixon on kvaalannut itsensä voittajaluokkaan ja tuloskin on saatu, vieläpä A-kokeessa, mikä on ollut haaveeni jo pitkään. Tykästyin kovasti A-kokeen tunnelmaan ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että A-kokeessa pärjäävä koira on kaikinpuolin erinomainen metsästyskoira. Se on sopivasti sekä kuuliainen, että oma-aloitteinen, se on ehdottoman rauhallinen, ei vingu passissa, mutta se on kiinnostunut tapahtumista ja taatusti tietää, mitä siltä odotetaan, kun se lähetetään. Oma vaatimaton, yhden kokeen kokemus toi mukavaa mieltä senkin suhteen, että noudettavat matkat olivat täysin realistisia ja kohtuullisia, haavakot haettiin aina ensin, eikä koirista testattu rajoja - ts. tuomareille riitti nähdä, että ne suoriutuivat tilanteista, joita niille metsästyksessä eteen tulee. Tuuriahan kokeessa aina tarvitaan, mutta niinhän se on metsälläkin.

The hunting and hunt test season 2013-2014 is now closed. I am happy to say that Nixon and I reached our goal. He qualified for the elite class. I have wanted to run him in an A-test for some time now, and now I have - and we have an approved test result to show for it! I really enjoyed that experience. The atmosphere was relaxed and friendly and the judges were not looking for over achievers, but for dogs that could do the job ie. get the bird home asap. Each dog got a fair chance, the wounded birds were picked up first, so dogs had to listen to their handlers, but be able to work independently as well. A dog with an A-test prize is a very good hunting dog - and I am very happy and proud to own one :)

February 2014
wp_000522.jpg

January 2011


January 2010

nikke_jan10.jpg