Parasta aikaa // quality times

Tilaa olla, kulkea, havainnoida, seurata ja välillä eräksikin pyytää. Sitä on metsästys, joka kaikista apuvälineistään; on tutkapantaa, karttaohjelmaa, kiikaritähtäintä, äänenvaimenninta , toimivia koiria, huolimatta on edelleen kärsivällisyyttä, henkistä ja ruumiillista kuntoa ja ennakointia vaativaa, eikä sittenkään takaa saalista.

Sen tavoitteleminen on kuitenkin se matka, joka on päämäärää tärkeämpi. Onhan niinkin, että kun tarpeeksi harjoittelee ja kulkee, jotakin tuleekin. Kuljen kahden koiran kanssa - toinen jo ehtoopuolella ja toisella enemmän jalkoja kuin malttia - mutta aina yhtä sykähdyttävää seurata niiden elehtimistä, kun kuumat jäljet löytyvät.

Metsästyksen lisäksi harrastan rata-ammuntaa, olen talkoopuolella järjestämässä kisoja, joskus kisaan itsekin ja omassa metsästysseurassani myös hallinnon tehtävissä. Näillä sivuilla kerron omaa tarinaani, kun kuljen neli- ja kaksijalkaisten kanssa metsissä ja pelloilla erilaisen riistan perässä. Matkalla kanssani ovat myös

***

I love the space, the silence, the excitement of the hunt. Alone, together and preferably always with dogs, passionate about the job at hand - finding game. My favourite is the upland hunting, but I am mostly deer hunting as the population is high and the season is long.

The journey is more important and also interesting as it involves training at the shooting range, getting to know and learning to use different kind of hunting and other guns, competing a little and being an active member of a hunting club with administrative duties.

My two dogs - one already a senior and the other willing to run days on end, if only it were possible - accompany me on this journey and this diary gives you a glimpse of what I experience and learn along the way. I am sharing this journey with Benelli Guns/Teuvo Louhisola Oy and Jaki Silencers.

Lokakuussa / in October / in Oktober 2023
Monna