Uutiset - News

Hirvikiväärit esiin // Let´s take out the rifles!

20.05.2023

Ampumaradoilla kuuluu muuallakin olleen hiljaista. Olen hoitanut Lopen ampumaradan kahviota - Kunnon Ampumaradalla kuuluu olla kahvio, jossa on tuoretta tarjolla! - ja hiljaisuus on ollut ihan konkreettista. Joo, varmaan osa on halunnut katsoa Suomen pelejä jääkiekon MM-kisoissa, mutta erinomaisia ampumakelejä on mennyt monelta ohi. Varmaa on, että infaatio vaikuttaa asiaan - vieraskortilla kierrokselle tulee hintaa pahimmillaan 15 euroa, ylikin.

Niinpä oli erityisen mukavaa, että perjantain hirviharjoituksissa (liikkuva hirvi) oli runsaasti väkeä! Syksyllä on tiedossa Keski-Euroopan reissua ja sinne pitää virittää kolmenollakasi kuntoon - siispä Merkel kaapista ja radalle. Picatinnykisko ja pikajalat (MAK) on ihan loistoyhdistelmä, jopa kaltaiselleni teknisesti kelvottomalle - ja Swarovski Z8i vaihtuu kädenkäänteessä (kirjaimellisesti!) Benellin Luposta Merkelin katolle.

Käynti oli helppoa saada kohdalleen ja sitten liikkuvaa hirveä ampumaan. Perinteinen 4 seisovaa ja 6 juoksevaa alkoi huonosti, kun mielestäni patruuna ei syttynyt silloin, kun painoin liipaisinta. Ja sitten tulikin kaksi klikkiä. Onneksi paikalla on AINA osaavaa apua, ja kävi ilmi, että piippuun oli jäänyt luoti!!! Ilmeni myös, että patruuna on mitä ilmeisimmin päästänyt ruutikaasuja läpi, hylsyt olivat likaisia kauttaaltaan. Valmistusvirhe, katsotaan mitä sanotaan - ainakin palautan askin takaisin kauppaan.

Tämä tästä nyt vielä puuttui, varsinkin, kun 6,5 Creedmooreen ei tunnu saavan ratapaukkua taas mistään. Ensi viikolla olen menossa tutustumaan eurooppalaiseen (vai oliko se pohjoismaiseen) metsästysammuntaan ja siellä Benelli Lupo olisi oiva kalu, mutta katsotaan nyt löytyykö siihen suosiolla panoksia.

Luoti.jpg


It´s been super slow at the shooting range, not only at my home range, but pretty much everywhere. And it´s no wonder, a box (25 pcs) of cartridges is pretty pricey - you cannot find anything under 8 euros and then the range fee of around 6,5 and this has become an expensive hobby. I´m lucky to be a member, so my round of 25 clay pigeons is a reasonable eur 3,30.

It is time to start shooting moving target and since the availability of 6,5 CRD -cartridges is anything but good, I took my .308 Win out for a practise shoot. The picatinny and the quick release mount (MAK) I have, is super! Even I am able to switch the Swarovski Z8i between my Benelli Lupo and the Merkel. A couple of practise shots to get the scope and the gun in sync and I was good to go.

I felt the trigger did not get an immeadiate response and then the gun jammed. And it turned out, the bullet was stuck inside the barrel!! Luckily there´s always help at the shooting range, but my gun needs a thorough cleaning as the gun powder leaked into the lock. Bad batch of cartridges, I guess!

Next week I´ll start a new era (?!) as I´ll shoot European (or was it Nordic?) hunting discipline, which combines both rifle and shotgun. That is exciting!! 

01.10.2023Parhaat palat Saksasta // Looking back at wonderful Thuringia
13.08.2023Kisajärjestelyjä // Organizing a trap competition!!
31.07.2023Ei se mennyt niin... // Did not go as planned
16.07.2023Benellejä, Benellejä! // Benellis and more Benellis!
22.06.2023Kun ei vaan ehdi! // When there´s just not enough time!
14.06.2023Numerolappua selkään // Let´s compete!!
20.05.2023Hirvikiväärit esiin // Let´s take out the rifles!
20.03.2023Radat kutsuvat! // The Ranges Are Calling!
21.02.2023Ammunta talviharrastuksena // Shooting as winter hobby
12.02.2023Kausi paketissa // Season is closed

Siirry arkistoon »