Ampumaradoille, ihmiset! // Up and at ´em, shooting ranges are open!

18.04.2022

Maailmantapahtumat vaikuttavat ihmisten valintoihin. Niinpä maanpuolustushengen kohoamisen myötä myös kiinnostus ammuntaa kohtaan on lisääntynyt valtavasti. Esimerkiksi Ruutisavu kertoo olevansa viikkokausiksi varattu - ja hyvä niin. Ammunta on harrastuksenakin erittäin monipuolinen; mahdollista yksin ja yhdessä. Samalla tämä aktiivisuuden lisääntyminen ehkä, toivottavasti mahdollistaa paitsi entisten ratojen pysymisen avoinna, mutta myös muutaman uuden avaamisen - tai ainaki vanhojen modernisoinnin.

Yhtä kaikki, kevät on ja radat aukeamassa. Nyt siirrytään ratakaudelle ja panos muuttuu, on aika kokeilla, miten kevyempi luoti toimii. Käyttämääni Sako Rangea on ollut vaikeaa saada, vaikka tehdas uutisoinnin mukaan pyörii täysillä, onneksi on viimevuotista varastoa vielä. Lopella on remontin jälkeen erinomaiset harjoittelumahdollisuudet - ja mikä parasta sinne pääsee aina ympäristöluvan puitteissa. Kohdistukseen on nimittäin varattu 3 rataa, joita ei voi varata. Sinne siis.

Swarovski näyttää tien ja minä ammun - ei hyvä. Ammuin toistamiseen - eikä edelleen hyvä. Sitten tarkastellaan, ja kuinka ollakaan kiikarin pikajalka on löystynyt, vaikka se on minun mielestäni (olen luonnollisesti tässä kohtaa väärässä..) kiinnityksen osalta just samassa asennossa, missä se on aina ollut. Itse asiassa en ollut koskaan ottanut kiikaria irti ja asentanut paikalleen, nyt olen. Ja kun kiikari saatiin kunnolla kiinni, niin ase vie just sinne, minne kiikari osoittaa. Olen valmis ratakauteen!

Kokeilin muuten pitkästä aikaa puolaria metsästystrapissa. Teräs on valtakunnan halvin patruuna tällä hetkellä ja huomasin, että puolari reagoi voimakkaampaan lähtövauhtiin sylkemällä myös hylsyn huomattavan pitkälle. Ei niinkään kiva juttu viereisellä pallilla omaa vuoroaan odottavalle. Enpä ollut tätäkään tullut ajatelleeksi..

Hauskana yksityiskohtana myös Uberti Remington 1858 replika mustaruutiase. Ei mikään hätäisen ase, kun rulla pitää käsin ladata yksitellen. Itse asiassa tämä jannu on löytänyt siistimmän tavan ladata, kuin värkätä irtoruutijauheen kanssa..  .36 -kaliiperinen ei juuri potkaise, mutta saa aikaan kunnon savut. Puhdistus ei ole mikään suositus mustaruutiaseille... 


Finland used to have a lot of shooting ranges, scattered across the country. One by one, we have lost more than half of our shooting ranges, now we have some 650, and many of them with very restricted opening hours. I am fortunate to be a member of a club, which offers excellent training facilities for all types of guns, all year round.

At practise I use lighter ammunition (eg. SAKO Range 8 gr, compared to SAKO Blade 10,5 gr for deer and moose), so I needed to make sure my gun and my Swarovski still spoke the same language of accuracy with the range ammo. And it turned out they did not. This was because the scope mount was a little loosem and I had not noticed that.. MY bad.. Another lesson to be learned, always check the suppressor and the scope mount.. Once fixed, all good. I may go and (try to) harvest some raccoon dogs before the roebuck season opens. Raccoon dogs are considered an invasive species and the season is open all year round (not permitting females with litter).

I also wanted to open my handgun season with a black powder revolver - an Uberti Remington 1858. It is all handicraft and super messy. This guy has found these pellets, which would be SO handy! It does not save the owner from a thorough cleaning operation though.. This gun is not for everyday use, but fun never-the-less!

Semiautomatic shotguns are a lot of fun, but what I did notice shooting steel cartridges (as they are the cheapest choice at the moment!), because there´s more pressure and speed, the empty cartridge shells also fly A LOT further. So shooting steel, a semiautomatic is NOT a nice gun at a trap shooting range - at least if you ask the guy who is on your right hand side waiting for his/her turn.. 

07.08.2022Kohti uutta metsästyskautta // The Hunting Season About To Open
02.07.2022RHY:n liikkuvan hirven pm // Moving target rifle competition
13.06.2022Pitkästä aikaa ERÄMESSUT // Long time no see GAME FAIR @ Riihimäki
02.06.2022Kurkkaus tuotemerkkien taakse // A look behind trademarks
28.05.2022Metsästäjäliiton urheiluammuntaa // Sport shooting by Finnish Hunters´ Association
07.05.2022Talkoolaisten Ternitrap // About volunteers & small shooting ranges
18.04.2022Ampumaradoille, ihmiset! // Up and at ´em, shooting ranges are open!
12.03.2022News from the Industry - IWA 2022
14.02.2022Oisko se siinä? // Season finale
18.01.2022Peurakannan harventamisesta // About reducing the deer population

Siirry arkistoon »