Ajojahtikausi alkoi // The first drive of the season

26.09.2020

Vihdoinkin se alkoi, sorkkakausi ajavalla koiralla - tai kuten tänään, ajoketjulla. Meitä oli noin 15 passimiestä ja saman verran ajoporukkaa. Jakaannuimme, jaoimme passipaikat, kertasimme sallitut eläimet - valkohäntäpeura ja villisika, ja turvallisuusasioista muistutettiin. Se on erityisen tärkeää, kun passitetaan kapeita metsäkaistaleita ja ajoketju tulee kohti. Olimme kolmen porukassa lähellä vilkasta tietä, ja yhdellä meistä oli mukanaan vanha kunnon työkalu 90-luvulta; Benelli Montefeltro Super 90. Kun etäisyydet ovat lyhyitä ja turvallisuus tulee huomioida, voi haulikko olla fiksu ratkaisu. Niin tälläkin kertaa. Komeasarvinen pukki erehtyi yrittämään passimme läpi ja se saatiin eräksi hyvällä laukauksella. Tuntuu myös hyvältä, että reippaasti kaksikymmenvuotias ase edelleen moitteetta hoitaa hommansa ja tulosta syntyy.

Teimme tänään seuran yhden päivän kaatoennätyksen, mutta kiitos muiden. Minä onnistuin sössimään omat tilaisuuteni.. Piti olla ihan satavarmoja paikkoja, mutta huolella ohi.. No, töitä meillä oli edessä koko ilta, kun kaikki saalis käsiteltiin. Takki pois ja kylmään. Sen lisäksi leikattiin riippumassa olleet kaksi hirveä ja peuranvasa.

Kun tässä omaa epäonnistumistaan perkaa, tulee yhtäältä mieleen, että en suorittanut niinkuin osaan; Swarovski näyttää tien, puristava laukaus ja jälkipito. Taisin kuitenkin nyppäistä, kun tilanteita tuli tiuhaan ja lähimmillään peura kävi alle viidessä metrissä. Lisäksi piti huomioida sallittu ampumasektori. Aika ovelia osaavat peuratkin olla; ne käyttivät siekailematta hyväkseen kaikki kuusenhelmat, ojat ja muut. 

Mukana oli myös saksalaisvahvistus, joka - kun en lupaa ole kysynyt - jääköön tässä nimettömäksi. Hänen pohdinnoistaan päivän tapahtumista jäi erityisesti mieleen kehut ampumisestamme - turvallista, laadukasta, tappamistarkoituksessa. Ja tässä tarkoitetaan nimenomaan tappavan laukauksen tavoittelua, ei sinnepäin, vaan kohti, lihoja säästäen. Ja jos eläin ei kaatunut samantien, varmistettiin haavakot - kaikki talteen mentaliteetilla!

Paras aika vuodesta on täällä!


The drive hunt season has started. What a day we had! 8 deer, opportunities for a lot more. We had instructions to shoot max 2/person, I had more than enough opportunities, but it was not my day. I forgot about the squeezing the trigger and following thru, I must have yanked, and so the deer galloped away.. But luckily my team mates were better, and we had the entire evening to take off the coats and to cut the previous catch. 

The first (and last) drive of the day had us shooting our freezer full, there were plenty of events! We ended up with a fully booked fridge, meat to take home and high spirits. It´s safe to say, we had a blast - about 25 of us working together, and toasting with some Sechsämtertrophen to a new season. Best time fo the year!!

The pic is a lovely reminder of quality - a Benelli manufactured in the 90´s, still performing like clockwork was the destiny of a very nice buck. The shooter decided to use a shotgun and a slug because the distance was bound to be limited, a busy highway very close and limited directions to shoot safely.

Also, must mention. I had invited a German guest, who was impressed by our safe, accurate shooting and high spirits. I will admit - I am lucky to have found these guys to hunt with!!

Benelli_Montefeltro_Super_90.jpeg

Julle_ja_Benelli_ja_peurapukki.jpg

27.10.2020Mistä tuntee laatuaseen?
25.10.2020Kanalinnustamassa // Landfowling
26.09.2020Ajojahtikausi alkoi // The first drive of the season
13.09.2020Benelli & teräs // Benelli meets steel
04.09.2020Lyijykieltoa pukkaa // Towards the lead ban
02.09.2020Sorkkakausikin avattu // Hoofed Season Opened
21.08.2020Seurassa aina parempaa // Better with good people
10.08.2020Kauden aloitus // Season Opening
09.08.2020Päällekkäispiippuinen vs. puoliautomaatti // Gun Comparison
02.08.2020Akat ampumaan ja kuntoon! // Ladies´ s Shooting Event & Getting Into Shape

Siirry arkistoon »