Kauden aloitus // Season Opening

10.08.2020

Herätys klo 03 ja eikun taipaleelle. Kohteena Kartanon Riista ja kyyhkyjahti, metsästysvuoden ensimmäinen. Pieni, hyvähenkinen porukka ja mainio maasto, jossa oli hyvä katsoa sopivat ja turvalliset passipaikat. Lintuakin luvattiin olevan. Koirat olivat aivan ehdoton välttämättömyys, maasto oli sen verran tiheäkasvuista ja vaikeakulkuista, ei sieltä olisi löytynyt linnun lintua ilman mukanamme olleita neljää koiraa; 3 seisojaa ja yksi noutaja - minun Searover-koirani. 
Mitään isoja lintulauttoja ei ollut liikkeellä, aamu oli aurinkoinen ja tuuleton, lämpötilakin nousi nopeasti. Aluksi sorruin ampumaan liian korkealla olevia, mutta se on sitä alkukauden tuskaa - selvisin koko päivästä noin 10 patruunan voimin. Parasta oli hieno, siisti pudotus, jossa olin hyvin mukana, ase nousi helposti ja jatkoin liikettä. Samalla tuli ammuttua ensimmäinen varsinainen riistalaukaus Benellillä, sehän on juuri sellainen kaiken viljan ase, jota olen toivonutkin! 12/76 pesällä myös patruunavalikoima on laaja.
Koirat? No, seisoja oli lähinnä vapailla. Se pysyi hyvin ja hiljaa passissa, mutta ei sillä mitään erityistä hinkua ollut lähteä hakemaan kuolleita puluja. Mutta noutaja oli aivan liekeissä ja hirmuiskussa. Sehän se taas ei pysynyt passissa, vaan purjehti omilleen, mutta tuli kyllä takaisin ja haki kaiken mitä ammuttiin - yllättipä noutamalla myös yhden haavakon, jota emme ensi yrittämällä löytäneet ollenkaan ja sitten vielä kauemmaksi pudonneen kyyhkyn. Hieno noutaja!

I started my hunting year today in a pigeon hunt. It means a very early start, I woke up at 3 a.m. and the first phase was finished by around 11 o´clock. The weather was too nice, sunny and warm, so the birds flew pretty high. Ofcourse the first shots were hopeless, but all in all I only used about 10 cartridges, so it´s not like we shoot a lot. This was also the first real hunting with my Benelli 828U Sport, and it fulfilled all my hopes, it´s a gun that will perform on and off the range. It shoots 12/76 cartridges, so I have a decent range of options for different game/seasons. 
I managed to down one with a beautifully excecuted shot, nice mount, good movement and a clean hit. But the true start of the day was my Searover labrador. He was amazing - apart from the fact, that he is a bit restless, and he will make happy retrieves, but he did find some impossible birds, so he´s forgiven. I had a lovely. lovely day - and cannot wait to get back out there!

20200810_082651.jpg

27.10.2020Mistä tuntee laatuaseen?
25.10.2020Kanalinnustamassa // Landfowling
26.09.2020Ajojahtikausi alkoi // The first drive of the season
13.09.2020Benelli & teräs // Benelli meets steel
04.09.2020Lyijykieltoa pukkaa // Towards the lead ban
02.09.2020Sorkkakausikin avattu // Hoofed Season Opened
21.08.2020Seurassa aina parempaa // Better with good people
10.08.2020Kauden aloitus // Season Opening
09.08.2020Päällekkäispiippuinen vs. puoliautomaatti // Gun Comparison
02.08.2020Akat ampumaan ja kuntoon! // Ladies´ s Shooting Event & Getting Into Shape

Siirry arkistoon »