Vahva suositus // Sporting @ Nokia!!

19.06.2020

Kesätorstaisin klo 18 ammutaan Nokian ampumaradalla sportingia. Joka kerran vähän muunneltuna, mutta tosiasiallisesti siirtyen rastilta toiselle ja ilman muodollisuuksia, jokainen kerää pisteensä itse, jos haluaa - tai on keräämättä. Porukassa kun kiertää, joku painaa nappia - ja jos joku kiekko kaihertaa, ampuu sen sitten kahteen kertaan ja jättää toisen ampumatta. 6 rastia ja jokaisella kolme ykköskiekkoa ja tupla.

Metsästystrapin katoksesta aloitettiin, rastien järjestykselläkään ei ole väliä - menee sinne, missä ei ole jonoa! Hankalat, korkeista torneista lähetetyt kiekot vasemmalta kaartaen sivusuunnassa ampujan ohi. Yksi viistosti edestä ampujaa kohti.

Seuraava rasti oli kerrassaan loistava. Oltiin äänivallin päällä ja kiekkoja tuli sekä lähietäisyydeltä oikealta, tosi hankala kaukana oikealta ja sitten alapuolen kiekkohaudasta sellainen sorsankaltainen, joka singahtaa jostakin ojasta siivilleen. Kaiken muun sain, mutta se kaukana oikealta poispäin kaartava oli liian vaikea. 

Sitten mentiin rastille, jossa ratarakenteisiin oli - ehkä - jo rakennusvaiheessa keksitty laittaa paikka heittimelle. Puuseinämässä oli luukun takana heitin, joka sinkosi kaartavan kiekon vasemmalta ampujan edestä oikealle. Yksi kiekko tuli suoraan edestä korkeana ja lähti putoamaan lähellä ampujaa. On jännää, miten heitintornit aikaansaa jonkunlaisen kiireen, ettei tule ampuneeksi tornia, ja tulee sitten huonoja vetoja.

Seuraavalla rastilla hetken jo luulin, että osaan. Korkea kiekko lähtee kauempaa ampujan edestä ja kaartaa oikealle samalla kun laskee. Kunnolla ennakkoa laskevaa kiekkoon. Sain sen kahdesti. Ja olin niin fiiliksissä, että kiekon ollessa tuplien ensimmäinen, unohdin kokonaan ampua jäniskiekon oikealta vasemmalle :) Sitten oli vielä takaviistosta heitetty nouseva kiekko, hyvin ammuttavissa.

Ja meille viimeiset kaksi rastia olivat compak-radalla. Vasenta laitaa vastakkaisesta suunnasta lähetetty kiekko, hankala, kun oli menossa kohti heitintornia. Sitten heitintornista poikittain singahtava kiekko ja oikealta lujaa editse singahtava kiekko. Olin ihan luokattoman huono.

Viimeisellä rastilla takaa tosi korkea, oikealta edestä vähän sivuittain tuleva ja vielä heitinhaudasta edestä semmoinen plörö. Sain sen korkean ainakin kerran, plörö oli ainakin periaatteessa helppo. Sivukiekkohin auttaa puska/skeet - joka kuuluu jatkossa ohjelmaani! Ja olinpahan väsynyt illalla, nimittäin..

Ohjelmassa oli samana päivänä myös 2 lenkkiä olympiatrappia, vaihtelevalla menestyksellä. Kevyempänä aseena Benellin kanssa luulisi olevan helpompaa olla pystyssä, eikä retkottaa karmeassa etunojassa, vaan ei ole, kun on niin helppoa toistaa vanhoja virheitä. Mutta supistajina täys/kolmevarttinen - ai että tulee hienoja "kaatoja", kun osuu. Ja että on muuten helppoa vaihtaa löysempiinkin, jos tuntuu ettei osu :) En tosin vaihtanut - onnistuminen tulee työn kautta! Ja asehuollon kautta. Ase on taas putsattu ja rasvattu.

Mutta tämän tekstin ensisijainen tarkoitus oli yhtäältä houkutella Sinua ampumaradalle, toisaalta erityisesti Nokian sporting-iltoihin ja tietysti Haulikkohelmien tapahtumaan SSG:lle 2.7. Jäsenyys ei ole välttämätön. 

Slide1.JPG


Sporting night at the shooting range of Nokia - a strong recommendation, should it be within your reach. So much fun, great practise for the upcoming hunting season, very nice people - as shooters most often are - and both miserable failures as well as sparkling skill and awesome shooting! 

And I did both. I was miserable at high flying targets flying sideways in front of me, especially if the distance was more than 20 meters, but did well hitting targets flying away from me or from behind. I did manage to hit one of the "impossible ones" - but plenty of challenges remain in tact :)

I had started my day with olympic trap, so at the end of the day I was so tired, I did not even finish my beer.. But a great day and a reminder for us all to go to the finally opened shooting ranges - I think we can all use the practise for the upcoming hunting season!! 

My Benelli did very well - it has now more than 1300 shots under its belt, not a single problem. After the last adjustments I am getting more and more acquainted with the gun, and I can shoot well, if I concentrate on my posture and the rhythm. Yesterday I had the full and the 3/4 chokes, and got some really nice hits - I haven´t shot the pattern test yet. This summer I am shooting Clever Mirage T2 Competition cartridges, really nice cartdridge and must be suitable for my Benelli, too.

Folks, really good vibes about everything - it´s also summer vacay time!! Enjoy!

09.08.2020Päällekkäispiippuinen vs. puoliautomaatti // Gun Comparison
02.08.2020Akat ampumaan ja kuntoon! // Ladies´ s Shooting Event & Getting Into Shape
27.07.2020Hirvirataenkka // PB in moose shooting
19.07.2020Benellin kanssa // With Benelli
14.07.2020Riistan parhaaksi // Ethical Hunting Practises
02.07.2020Benelli-ilta SSG:llä // Evening w/ Benelli
19.06.2020Vahva suositus // Sporting @ Nokia!!
12.06.2020Liikkuva hirvi! Osa IV.. / Running moose .. Part IV
01.06.2020Monipuolista treeniä! // Honing your shooting!
26.05.2020Aseseppäilyä // Gunsmithing

Siirry arkistoon »