Patista perineaalityrään

03.03.2020

Sen piti olla vain pattien tarkastus, mutta tyräleikkaukseksi se sitten muuttui. Jahdeissa olin pistänyt merkille, että seisojalla oli tarve kakistella vähän väliä, vaikka en edes syötä sitä juuri ennen jahtia. Niinpä ajattelin alkuun, että se reagoi jännitykseen. Mutta kun samaa alkoi tapahtua myös remmilenkillä, oli aika tarkastuttaa sekin. No pateista otettiin ohutneulanäytteet, jotka eivät onneksi tuoneet esiin mitään hälyttävää. Sen sijaan kakisteluun löytyi reilunkokoinen selitys; perineaalityrä, jonka uusimisen ehkäisemiseksi myös palleille tuli tuomio.

Tänään leikattiin ja hyvin meni. Potilaskertomuksen mukaan tyrä oli jo varsin suuri, kiinnikkeitäkin jo, mutta onneksi saatiin vielä suljettua. Paranemisennuste on hyvä. Palleja ei enää ole, mutta toisaalta - ei niille olisi ollut käyttöäkään. Koira on minulle kelvollinen metsästyskoira, mutta ei jalostusainesta. 

Tein juuri vahinkoilmoituksen IF-vakuutusyhtiöön ja nyt katsotaan, onko kannattanut maksaa noin 300 euron eläinlääkärikuluvakuutusta vuosittain - koira tulee nyt 6-vuotiaaksi. Koiran terveydestä ei tingitä, hoidettava on - ja nyt on tehty voitava. Iso kiitos Ortopetiin Hanna-Leena Terhoselle tiimeineen! 

Luppo_in_op.jpg

This is my GSP after hernia operation, he also lost his balls; testosterone often makes the hernia recurrent. The op went well and he is now recovering and is expected to be back in full swing in a couple of weeks, when he´ll get the stitches removed. I just finished making the claim on my insurance policy, excited to learn the result. I have been paying about eur 300/year and the dog is now close to 6 years, has it been worth it?!

Initally I took him to the vet to check out some lumps he had on his side and neck, they turned out to be harmless, but the hernia needed action. Hoping for a quick recovery!

02.07.2020Benelli-ilta SSG:llä // Evening w/ Benelli
19.06.2020Vahva suositus // Sporting @ Nokia!!
12.06.2020Liikkuva hirvi! Osa IV.. / Running moose .. Part IV
01.06.2020Monipuolista treeniä! // Honing your shooting!
26.05.2020Aseseppäilyä // Gunsmithing
10.05.2020Benelli & Compak Sporting
03.05.2020Treenauksen tarkoitus // The Purpose Of Training
26.04.2020Over the moon // Kuun tuolla puolen :)
11.04.2020A brand new page! / Uusi sivu on käännetty!
28.03.2020Ratakausi on auki! / Range shooting season is now open!

Siirry arkistoon »