Mäyräkoirat - The Dachshund

06.01.2020

Enpä tiennytkään, miten hienoja jahteja mäyräkoirat voivat seurueelleen järjestää! Ja tänä syksynä olen ollut koko lailla viikoittain suurenmoisten mäykkyjen orkestroimissa jahdeissa - ja sain ensimmäisen peurakaatonikin nimenomaan mäyräkoiran ajosta.

Tänään lykästi taas, jos kohta olikin karkko. Meillä oli kolme ajavaa mäyräkoiraa, yksi niistä jäljitti haavakon, joka saatiin pois ja muutenkin tekivät pirunmoista jälkeä. Viisi peuraa vähemmäksi lautasille ja pois kolaroimasta autojen kanssa! Hyvä mieli. Omani tuli karkkona ajosta, yksinäinen naarasvasa, joka tuli harjunrinnettä ja ylitti tien. Otin sopivan ennakon ja peura meni nurin, jatkoi siitä noin kymmenen metriä ja jäi siihen. Ihan oivallinen osuma lapaan ja siitä tärkeisiin elimiin, eli kaikki lihat ehjinä! Hurraa Merkel Helix, Swarovski Z8i 2-16 X 50P, Sako Powerhead Barnes TSX 10,7 g.

Jaa miksikö on tärkeää tai "tärkeää" kertoa, millä on saatu? No siksi, että aseissa, tähtäinkiikareissa ja panoksissa on eroa; toki niinkin, että ovat yhtäältä makukysymyksiä. Mutta toisaalta jos ammuttu kasa on pitkin taulua, on se varsin kelvoton lähtökohta jahtiin. Useimmiten se on ampujasta kiinni, mutta aseen ja/tai patruunan epäsopivuus on tiedettävä, jotta voi tehdä tarvittavat muutokset. Riistalla kun ei harjoitella - ja siitä huolimatta jokainen välillä ryssii.

Sama pätee koiriin, tänään briljantti, seuraavalla kerralla ei vaan suju. Tänään meillä oli kolme koiraa töissä ja ne hoitivat hommansa, haavakko saatiin nopeasti pois ja saaliskiintiömme yhtä vaille nollille, ampujatkin hoitivat hommansa! Luvassa on herkullista lähilihaa - enää pitää päättää viini!!


Number 2. She ran down the hill, crossed the forest road and I had her on my sight and pulled the trigger. Now she´ll be on my dinner table. I cannot think of meat more organic and local! 

We have a lot of white tail deer, and many of them collide with the traffic, too. So hunting them is also an act for safer traffic, better to shoot a deer than have it end up on someone´s bonnet, or worse injuring someone. 

This autumn has also introduced some pretty fine examples of the dachshund. Really lovabe creatures who get the job done, too. Even if today I got my deer as she parted the group in front of the dog. But we had a great dachshund, who followed a woonded deer, which we were abe to take out, and also 3 others, which just short of one, complete our game bag. The number of white tailed deer has risen so much that we are likely to get more permits - we´ll see.

In any case, I´m celebrating with a glass of wonderful champagne "Millesime 2008 brut by J.Charpentier" - definitely worthy! The next step is to take good care of my Merkel Helix, Swarovski Z8i and go get some more of Sako Powerhead Barnes TSX -cartridges. 

06Jan20.jpg

02.07.2020Benelli-ilta SSG:llä // Evening w/ Benelli
19.06.2020Vahva suositus // Sporting @ Nokia!!
12.06.2020Liikkuva hirvi! Osa IV.. / Running moose .. Part IV
01.06.2020Monipuolista treeniä! // Honing your shooting!
26.05.2020Aseseppäilyä // Gunsmithing
10.05.2020Benelli & Compak Sporting
03.05.2020Treenauksen tarkoitus // The Purpose Of Training
26.04.2020Over the moon // Kuun tuolla puolen :)
11.04.2020A brand new page! / Uusi sivu on käännetty!
28.03.2020Ratakausi on auki! / Range shooting season is now open!

Siirry arkistoon »