Kiväärikoulussa

07.09.2019

Kivääri- ja Haulikkokoulu ovat metsästysammunnan "oppilaitoksia" - siis yritys, joka tarjoaa ammattitason opetusta ja valmennusta kaikille, jotka haluavat oppia ampumaan oikein, tehokkaasti ja turvallisesti. Koulut ovat leimallisesti metsästys- eikä rata-ammuntaa, mutta samat opit ja periaatteet ovat sovellettavissa molempiin.

Kävin Haulikkokoulussa ensimmäisen kerran jo useampi vuosi sitten, jatkokurssi on käytynä niinikään. Nyt tuli jatkoa kiväärikurssille; ammuttiin villisikaa ja hyökkäävää karhua. Teoriaosuudessa ballistiikasta mieleen jäi esimerkiksi alaspäin ampumisesta perussääntö, tähtää ylemmäs! Ja toisaalta kaliiberiosuudesta se, että tärkeämpää on hyvä osuma, kuin järeä kaliiberi. Siis että 30-06:lla ammuttu huono osuma ei ole parempi vaihtoehto, jos 6,5 Creedmorella on ampunut pienemmän reiän tarkemmin! En toki kiellä sitä, että toinen tykkää toisesta enemmän ja riistaeläimelläkin ON valinnassa väliä - ja hienoa, että saa valita. Lainsäädännössähän puhutaan osumaenergiasta 100 metrissä (MetsA 666/1993 19 a §).

Tahtain-_ja_piippulinja.jpg

Markku_ja_aseet.jpg

Radalla ammuttiin paikallaan olevaan villisikaan vitaalialueen kohdalle asetettua metallilaippaa ja siitä suoraan kohti hyökkäävää karhua, johon piti saada osuma silmien väliseen ristikkoon. Tokihan sen olisi voinut "aidossa tilanteessa" ratkaista selkärankaan ammutulla osumalla - kun karhu hyökkää pää alhaalla. Miten Sinä toimisit?!

Ammuntaharjoite.jpg

Aluksi tein TAAS saman virheen, kuin liikkuvaan karhuun - Swarovski oli liian isolla suurennoksella ja karhun "löytäminen" tähdätyn villisikaosuman jälkeen hankaloituu tarpeettoman paljon. Pienensin suurennusta, ja sitten Markku pienensi sitä tietämättäni vähän vielä - ja kas. Alkoi osumaan. Eikä se villisikaan osuminenkaan - matkaa noin 70 metriä ollut ylivoimaista. Minulla se on sekä haulikko- että kivääriammunnassa kiinni rytmistä. Kun se löytyy, minä osun!

Karhuosuma.jpg

Ja mokasin TAAS siinäkin, etten ole tullut kiristäneeksi kiikaritähtäimen ruuveja. Siis kertaakaan. Ja sitten siitä maksettiin oppirahoja. Milloin Sinä kiristit omasi? 

Oli erinomainen päivä. Mukavaa väkeä, paikalla myös Erämiehen päiväkirja ja Terveiset Ravintoketjun huipulta - kannattaa lukea! 

Ensi viikolla - alkaen itse asiassa jo tänään - on vuorossa saksalaisinvaasio ja kaikenlaista kivaa riistan merkeissä - ja ihan töitten merkeissä. Siitä sitten tuonnempana!

02.07.2020Benelli-ilta SSG:llä // Evening w/ Benelli
19.06.2020Vahva suositus // Sporting @ Nokia!!
12.06.2020Liikkuva hirvi! Osa IV.. / Running moose .. Part IV
01.06.2020Monipuolista treeniä! // Honing your shooting!
26.05.2020Aseseppäilyä // Gunsmithing
10.05.2020Benelli & Compak Sporting
03.05.2020Treenauksen tarkoitus // The Purpose Of Training
26.04.2020Over the moon // Kuun tuolla puolen :)
11.04.2020A brand new page! / Uusi sivu on käännetty!
28.03.2020Ratakausi on auki! / Range shooting season is now open!

Siirry arkistoon »