Liikkuva hirvi! Osa III

12.08.2019

Ampuma-asento, aseen liikkeen jatkuminen laukauksen jälkeen, kiikarin suurennoksen säätäminen, hengitys ja puristava laukaus. Siinä kun muistaa kaiken ja tekee kanssa, niin alkaahan se osumaan.

Aluksi meni taas ihan reisille - kun ammuin liian löysästi. Pitää olla terävä, muttei jännittynyt. Uusiksi. Seurasin paljon paremmin koko ajan hirven parran tuntumassa ja jatkoin liikettä laukauksen jälkeen. Ja ammuin jopa kympin liikkuvaan. Korkeus on koko ajan ihan hyvä - tarvitaan oikea rytmi. Kun osaan jo säätää Swarovskin sopivaksi paikallaan olevaan kohteeseen - suurennos saa olla mitä vaan >6 x ja liikkuvaan korkeintaan 8 x, niin loppu on omasta suorittamisesta kiinni. Kohde on koko ajan selkeä. 51 pistettä on uusi henkilökohtainen ennätykseni. Asekin toimii ja kun minä parannan omaa ammuntaani, eikun lisää vaan treeniä ja tässä on ihan luottavainen olo lähteä jahtiin. Nyt täytyy päästä ampumaan liikkuvaan kuvaan eri radoille ja eri keleissä. Tänään oli tuulista. Luvassa tälle kaudelle on hirvijahdin lisäksi peurajahtia - ja aina voi jättää ampumatta, jos eläin on täydessä vauhdissa tai tilanne on muutoin nykytaidoilleni liikaa. Keskeinen ero haulikon ja kiväärin välillä on vaara-alue, joka on kiväärillä huomattavan paljon pitemmälle matkalle.

Tänään kokeilin lisäksi uutta piilolasimerkkiä - en ole ollut oikein tyytyväinen Dailies -merkkisiin, vaikka näössä ei sinänsä ole tapahtunut sellaista, joka edellyttäisi reseptin vaihtoa. Mutta se tarkkuus 50-70 metriin on jättänyt toivomisen varaa. Optikko Koljonen suositteli kokeilemaan eri merkkejä. Molemmat kokeillut merkit ovat olleet Dailies-merkkisiä tarkemmat, joten parannusta on tiedossa. Acuvue Oasys on ollut mahdottoman mukavantuntuinen, tänään silmissä olleet Silicone Hydrogel -linssit eivät aluksi yllä samaan. Joudun uudelleenasennushommin :)  Valoisuus on tänään kiekkoradalla haastava. Compac-radan E-kiekkoa oli todella vaikea edes havaita, kun se lentää poikittain ja kääntyy pystyyn vasta, kun se jo putoaa nopeasti. 

Muutoin näen selkeästi kauas, eikä minun tarvitse siristää. Riittävän räväkkä ammunta tuo tulosta ja saan myös minulle vaikean D-kiekon, joka on skeet-tyyppinen. Jäniskiekko pääosin menee joka kerralla rikki, samoin korkealla yli lentävä H-kiekko. Kyllä tämäkin linssi ajaa asiansa, jospa itse sössin jotenkin paikalleen laiton? Kokeillaan Acuvuen Oasys -linssiä ampumaradalla seuraavaksi.

Piilarit.jpg

01.06.2020Monipuolista treeniä! // Honing your shooting!
26.05.2020Aseseppäilyä // Gunsmithing
10.05.2020Benelli & Compak Sporting
03.05.2020Treenauksen tarkoitus // The Purpose Of Training
26.04.2020Over the moon // Kuun tuolla puolen :)
11.04.2020A brand new page! / Uusi sivu on käännetty!
28.03.2020Ratakausi on auki! / Range shooting season is now open!
26.03.2020Avoiding people - Ihmisiä karussa :)
15.03.2020Keeping up traditions
05.03.2020Vakuutuksesta / About the insurance

Siirry arkistoon »