Liikkuva hirvi! Osa III

12.08.2019

Ampuma-asento, aseen liikkeen jatkuminen laukauksen jälkeen, kiikarin suurennoksen säätäminen, hengitys ja puristava laukaus. Siinä kun muistaa kaiken ja tekee kanssa, niin alkaahan se osumaan.

Aluksi meni taas ihan reisille - kun ammuin liian löysästi. Pitää olla terävä, muttei jännittynyt. Uusiksi. Seurasin paljon paremmin koko ajan hirven parran tuntumassa ja jatkoin liikettä laukauksen jälkeen. Ja ammuin jopa kympin liikkuvaan. Korkeus on koko ajan ihan hyvä - tarvitaan oikea rytmi. Kun osaan jo säätää Swarovskin sopivaksi paikallaan olevaan kohteeseen - suurennos saa olla mitä vaan >6 x ja liikkuvaan korkeintaan 8 x, niin loppu on omasta suorittamisesta kiinni. Kohde on koko ajan selkeä. 51 pistettä on uusi henkilökohtainen ennätykseni. Asekin toimii ja kun minä parannan omaa ammuntaani, eikun lisää vaan treeniä ja tässä on ihan luottavainen olo lähteä jahtiin. Nyt täytyy päästä ampumaan liikkuvaan kuvaan eri radoille ja eri keleissä. Tänään oli tuulista. Luvassa tälle kaudelle on hirvijahdin lisäksi peurajahtia - ja aina voi jättää ampumatta, jos eläin on täydessä vauhdissa tai tilanne on muutoin nykytaidoilleni liikaa. Keskeinen ero haulikon ja kiväärin välillä on vaara-alue, joka on kiväärillä huomattavan paljon pitemmälle matkalle.

Tänään kokeilin lisäksi uutta piilolasimerkkiä - en ole ollut oikein tyytyväinen Dailies -merkkisiin, vaikka näössä ei sinänsä ole tapahtunut sellaista, joka edellyttäisi reseptin vaihtoa. Mutta se tarkkuus 50-70 metriin on jättänyt toivomisen varaa. Optikko Koljonen suositteli kokeilemaan eri merkkejä. Molemmat kokeillut merkit ovat olleet Dailies-merkkisiä tarkemmat, joten parannusta on tiedossa. Acuvue Oasys on ollut mahdottoman mukavantuntuinen, tänään silmissä olleet Silicone Hydrogel -linssit eivät aluksi yllä samaan. Joudun uudelleenasennushommin :)  Valoisuus on tänään kiekkoradalla haastava. Compac-radan E-kiekkoa oli todella vaikea edes havaita, kun se lentää poikittain ja kääntyy pystyyn vasta, kun se jo putoaa nopeasti. 

Muutoin näen selkeästi kauas, eikä minun tarvitse siristää. Riittävän räväkkä ammunta tuo tulosta ja saan myös minulle vaikean D-kiekon, joka on skeet-tyyppinen. Jäniskiekko pääosin menee joka kerralla rikki, samoin korkealla yli lentävä H-kiekko. Kyllä tämäkin linssi ajaa asiansa, jospa itse sössin jotenkin paikalleen laiton? Kokeillaan Acuvuen Oasys -linssiä ampumaradalla seuraavaksi.

Piilarit.jpg

13.11.2020Peura- ja hirvijahdin tilastoja // Stats on deer and moose hunting
04.11.2020Lisää murheita // More trouble
27.10.2020Mistä tuntee laatuaseen?
25.10.2020Kanalinnustamassa // Landfowling
26.09.2020Ajojahtikausi alkoi // The first drive of the season
13.09.2020Benelli & teräs // Benelli meets steel
04.09.2020Lyijykieltoa pukkaa // Towards the lead ban
02.09.2020Sorkkakausikin avattu // Hoofed Season Opened
21.08.2020Seurassa aina parempaa // Better with good people
10.08.2020Kauden aloitus // Season Opening

Siirry arkistoon »