Liikkuva hirvi! Osa II

15.07.2019

Illan parhaaksi tulokseksi jäi 46. 

Edellisen kerran jälkeen tein muutoksia saamieni ohjeiden mukaan. Kiersin tähtäinkiikarin suurennosta pienemmälle - ISO apu. Nyt ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia saada radalla liikkuvaa hirvikuviota kiikariin ja saatoin kokonaan keskittyä ampumiseen.

Ampuma-asentoa korjasin pystymmäksi ja painopistettä rangan suuntaisesti keskelle. Rekyyli ei tunnu missään. Laukaisua yritin tehdä puristaen ja hengitystekniikka mielessä; rauhallinen uloshengitys, pidätys, laukaus ja jälkipito. 

Kuinka ollakaan näistä oli niin iso apu, että jos viimeksi olin korkeuden kanssa kohdallaan, mutta armotta perässä, niin nyt olin huomattavasti paremmin liikkeessä mukana - ja ohilaukaukset menivät edestä!! Osuin jopa partaan, tai sitten meni alemmaksi, mutta ei enää perään.

Swarovskin punapiste näkyy selkeästi ja kuva on alusta loppuun asti todella tarkka - ja oikeanoloinen suurennus liikkuvaan kohteeseen ammuttaessa on siis minulla huomattavasti maksimia alempana, ehkä jotain 6 x. Täytyy kokeilla tämän kanssa lisää, että tiedän varmasti.

Ampujia oli varsin runsaasti - kertoo siitä, että merkittävä osa hirven- ja peuranpyytäjistä ottaa treenaamisen tosissaan. Ehkei kovin usein pääse täräyttämään esteettä sataan metriin, mutta yksi harjoittelun idea on myös treenata pääkoppaa. Kun on harjoitellut, tietää osaamisensa ja ennenkaikkea sen rajat, jättää - toivottavasti - ne "toivotaan, toivotaan" -laukaukset kokonaan laukaisematta. 

** 

Lopuksi vielä: Haulikkohelmet järjestää lauantaina Käytettyjen Metsästysaseiden aamupäivän Mäntsälän radalla klo 11-13. Erinomainen tilaisuus tulla tutustumaan Helmiin ja kuka tietää, tehdä löydön aseostoksen merkeissä. Tarjolla puolisen tusinaa eri hintaluokan pyssyjä, muutamasta satasesta noin kolmeen tonniin. Saa tulla, kun laittaa viestiä: haulikkohelmet (ät) gmail.com

** Ja lopuksi vielä toinenkin juttu. Haulikkoammuntaan on tulossa teknistä apua. Siitä kanssa lisää viikon tahi kahden sisällä :)

Merkel_ja_Swarovski.jpg

Merkel Helix Explorer & Swarovski Z8i 2-16 x 50 P

Liikkuva_hirvi.jpg

Siellä se menee, hirvikuvio oikealta vasemmalle ja takaisin. Lisäksi ammutaan paikallaan olevaan. Etäisyys on sen 100 metriä.

12.08.2019Liikkuva hirvi! Osa III
07.08.2019Kaikki eläimet eivät kuulu Suomen luontoon!
31.07.2019Dear Facebook,
29.07.2019ShotKam -kamaa, osa I
27.07.2019All kinds of guns
15.07.2019Liikkuva hirvi! Osa II
14.07.2019Sananen asedirektiivistä
30.06.2019What does it take to become a loyal customer?
17.06.2019Liikkuva hirvi!
09.06.2019Monetko Erämessut maamme tarvitsee?

Siirry arkistoon »