Liikkuva hirvi! Osa II

15.07.2019

Illan parhaaksi tulokseksi jäi 46. 

Edellisen kerran jälkeen tein muutoksia saamieni ohjeiden mukaan. Kiersin tähtäinkiikarin suurennosta pienemmälle - ISO apu. Nyt ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia saada radalla liikkuvaa hirvikuviota kiikariin ja saatoin kokonaan keskittyä ampumiseen.

Ampuma-asentoa korjasin pystymmäksi ja painopistettä rangan suuntaisesti keskelle. Rekyyli ei tunnu missään. Laukaisua yritin tehdä puristaen ja hengitystekniikka mielessä; rauhallinen uloshengitys, pidätys, laukaus ja jälkipito. 

Kuinka ollakaan näistä oli niin iso apu, että jos viimeksi olin korkeuden kanssa kohdallaan, mutta armotta perässä, niin nyt olin huomattavasti paremmin liikkeessä mukana - ja ohilaukaukset menivät edestä!! Osuin jopa partaan, tai sitten meni alemmaksi, mutta ei enää perään.

Swarovskin punapiste näkyy selkeästi ja kuva on alusta loppuun asti todella tarkka - ja oikeanoloinen suurennus liikkuvaan kohteeseen ammuttaessa on siis minulla huomattavasti maksimia alempana, ehkä jotain 6 x. Täytyy kokeilla tämän kanssa lisää, että tiedän varmasti.

Ampujia oli varsin runsaasti - kertoo siitä, että merkittävä osa hirven- ja peuranpyytäjistä ottaa treenaamisen tosissaan. Ehkei kovin usein pääse täräyttämään esteettä sataan metriin, mutta yksi harjoittelun idea on myös treenata pääkoppaa. Kun on harjoitellut, tietää osaamisensa ja ennenkaikkea sen rajat, jättää - toivottavasti - ne "toivotaan, toivotaan" -laukaukset kokonaan laukaisematta. 

** 

Lopuksi vielä: Haulikkohelmet järjestää lauantaina Käytettyjen Metsästysaseiden aamupäivän Mäntsälän radalla klo 11-13. Erinomainen tilaisuus tulla tutustumaan Helmiin ja kuka tietää, tehdä löydön aseostoksen merkeissä. Tarjolla puolisen tusinaa eri hintaluokan pyssyjä, muutamasta satasesta noin kolmeen tonniin. Saa tulla, kun laittaa viestiä: haulikkohelmet (ät) gmail.com

** Ja lopuksi vielä toinenkin juttu. Haulikkoammuntaan on tulossa teknistä apua. Siitä kanssa lisää viikon tahi kahden sisällä :)

Merkel_ja_Swarovski.jpg

Merkel Helix Explorer & Swarovski Z8i 2-16 x 50 P

Liikkuva_hirvi.jpg

Siellä se menee, hirvikuvio oikealta vasemmalle ja takaisin. Lisäksi ammutaan paikallaan olevaan. Etäisyys on sen 100 metriä.

12.01.2020Kaupallinen jahti - Commercial Hunting
06.01.2020Mäyräkoirat - The Dachshund
15.12.2019It was about time, too!!
09.11.2019Metsästäjien edunvalvonnasta
03.11.2019Elämää Hirvikeijona, osa II (also in English)
28.10.2019Ellit Erätulilla (also in English)
21.10.2019Elämää Hirvikeijona, osa I
13.10.2019Hunting Pheasants - Is It Ethical?
04.10.2019Lihaa lautaselle
29.09.2019Deer hunting

Siirry arkistoon »