Monetko Erämessut maamme tarvitsee?

09.06.2019

Riihimäen kansainväliset, Pohjois-Suomen, Kolin, Savon, Soinin luonto- ja erämessut.... varmaan lukemattomia muita ja sitten Pirkanmaan erämessut Parkanossa 7.-9.6.19. Lastillinen ranskalais-saksalaisia töiden puolesta ja menoksi! 

Toimiva parkkeeraus, bussikuljetus messualueelle - riittävän tiheä vuoroväli - inhimilliset liput (10,-) ja ihan mukavasti teemaan sopivaa tavaraa ja palvelua. Aseita (Sako, Blaser..), koiria (suomenpystykorva, beagle, karjalankarhukoira), kiikaritähtäimiä (Swarovski, Kahles), vaimentimia (Freyr&Devik), puukkoja (Roselli, Kathill...), vaatetta (Swedteam, Pinewood...), saunaa, veneitä ja kalastustarvikkeita. Ei yhtään pölypussia tai ikkunahöyrystintä - kaikella näkemälläni oli joku yhteys eränkäyntiin. Ihan mukavasti koottuna urheilukentälle ja sen välittömään läheisyyteen. Kelin kanssa oli tuuria; perisuomalainen kesäkeli. Rapiat 20 ja sopivasti tuulta. Mikäpä oli kulkiessa!

Mitään en ostanut, mutta erikoismaininnan ansaitsee Roselli -puukkopaja, joka oli kehittänyt puukoilleen varmemman tupen. Nahan sisään on ommeltu jousi, joka pitää puukkoa tukevasti tupessa. Ja tämä on se sanoma, jonka standin väki sai ujutettua samalla, kuin puukkoja sai ihastella ja hypistellä. Hienoja käyttöpuukkoja, täytyy käydä pajalla!

Toinen maininta Ensio Fire Arms -nimiselle, minulle uudelle kivääripajalle, joka valmistaa tarkkuus- ja metsästyskiväärejä, vaikka sitten mittatilauksena. Toimivan näköinen ja oloinen kampe, joka oli vielä hinnoiteltu kohtuullisesti! 9,3 x 62 -kaliiberissa on ase tarjolla hintaan 2.650,- Arvostan aina, kun hinta on selkeästi esillä. Persaukinen ei erehdy kyselemään ja toinen voi innostua todetessaan hinnan sittenkin olevan ulottuvilla!

Vielä erityismaininta standeille, joilta esittelytekstiä irtosi myös englanniksi. Mukava päivä, noutaja- ja seisojanäytökset olivat varmaan mukava lisä. Alunperin tarjolla piti olla myös luolakoiranäytös, mutta se kaatui ennakkokohuun. Minä näen, että nyt olisi ollut nimenomaan tilaisuus näyttää, mitä tapahtuu - nyt aika monelle taisi jäädä väärä käsitys, kun homma peruutettiin.  Eihän kukaan anna koiraansa mihinkään näytökseen revittäväksi?! Luonnossa homma on saaliin ja saalistajan välillä aina suhteellisen ronskia, toisesta tulee toiselle syötävää. 

Erämessuilla eletään nyt nousukautta, ja hyvä niin. Ständeillä tehdään pääosin hyvää työtä, vieläkin rohkeammin siellä saa ottaa asiakaskontaktia - verkkokaupan kulta-aikoina vanha totuus on edelleen, että ihmiset tekevät kaupan.

Ensio.JPG

Ensio JJ-Hunter

Roselli.JPG

Rosellin nahkatuppi pitää puukon menossa mukana!

Ja ei, kukaan ei maksanut minulle penniäkään näistä(kään) kommenteista!

01.06.2020Monipuolista treeniä! // Honing your shooting!
26.05.2020Aseseppäilyä // Gunsmithing
10.05.2020Benelli & Compak Sporting
03.05.2020Treenauksen tarkoitus // The Purpose Of Training
26.04.2020Over the moon // Kuun tuolla puolen :)
11.04.2020A brand new page! / Uusi sivu on käännetty!
28.03.2020Ratakausi on auki! / Range shooting season is now open!
26.03.2020Avoiding people - Ihmisiä karussa :)
15.03.2020Keeping up traditions
05.03.2020Vakuutuksesta / About the insurance

Siirry arkistoon »