Monetko Erämessut maamme tarvitsee?

09.06.2019

Riihimäen kansainväliset, Pohjois-Suomen, Kolin, Savon, Soinin luonto- ja erämessut.... varmaan lukemattomia muita ja sitten Pirkanmaan erämessut Parkanossa 7.-9.6.19. Lastillinen ranskalais-saksalaisia töiden puolesta ja menoksi! 

Toimiva parkkeeraus, bussikuljetus messualueelle - riittävän tiheä vuoroväli - inhimilliset liput (10,-) ja ihan mukavasti teemaan sopivaa tavaraa ja palvelua. Aseita (Sako, Blaser..), koiria (suomenpystykorva, beagle, karjalankarhukoira), kiikaritähtäimiä (Swarovski, Kahles), vaimentimia (Freyr&Devik), puukkoja (Roselli, Kathill...), vaatetta (Swedteam, Pinewood...), saunaa, veneitä ja kalastustarvikkeita. Ei yhtään pölypussia tai ikkunahöyrystintä - kaikella näkemälläni oli joku yhteys eränkäyntiin. Ihan mukavasti koottuna urheilukentälle ja sen välittömään läheisyyteen. Kelin kanssa oli tuuria; perisuomalainen kesäkeli. Rapiat 20 ja sopivasti tuulta. Mikäpä oli kulkiessa!

Mitään en ostanut, mutta erikoismaininnan ansaitsee Roselli -puukkopaja, joka oli kehittänyt puukoilleen varmemman tupen. Nahan sisään on ommeltu jousi, joka pitää puukkoa tukevasti tupessa. Ja tämä on se sanoma, jonka standin väki sai ujutettua samalla, kuin puukkoja sai ihastella ja hypistellä. Hienoja käyttöpuukkoja, täytyy käydä pajalla!

Toinen maininta Ensio Fire Arms -nimiselle, minulle uudelle kivääripajalle, joka valmistaa tarkkuus- ja metsästyskiväärejä, vaikka sitten mittatilauksena. Toimivan näköinen ja oloinen kampe, joka oli vielä hinnoiteltu kohtuullisesti! 9,3 x 62 -kaliiberissa on ase tarjolla hintaan 2.650,- Arvostan aina, kun hinta on selkeästi esillä. Persaukinen ei erehdy kyselemään ja toinen voi innostua todetessaan hinnan sittenkin olevan ulottuvilla!

Vielä erityismaininta standeille, joilta esittelytekstiä irtosi myös englanniksi. Mukava päivä, noutaja- ja seisojanäytökset olivat varmaan mukava lisä. Alunperin tarjolla piti olla myös luolakoiranäytös, mutta se kaatui ennakkokohuun. Minä näen, että nyt olisi ollut nimenomaan tilaisuus näyttää, mitä tapahtuu - nyt aika monelle taisi jäädä väärä käsitys, kun homma peruutettiin.  Eihän kukaan anna koiraansa mihinkään näytökseen revittäväksi?! Luonnossa homma on saaliin ja saalistajan välillä aina suhteellisen ronskia, toisesta tulee toiselle syötävää. 

Erämessuilla eletään nyt nousukautta, ja hyvä niin. Ständeillä tehdään pääosin hyvää työtä, vieläkin rohkeammin siellä saa ottaa asiakaskontaktia - verkkokaupan kulta-aikoina vanha totuus on edelleen, että ihmiset tekevät kaupan.

Ensio.JPG

Ensio JJ-Hunter

Roselli.JPG

Rosellin nahkatuppi pitää puukon menossa mukana!

Ja ei, kukaan ei maksanut minulle penniäkään näistä(kään) kommenteista!

13.11.2020Peura- ja hirvijahdin tilastoja // Stats on deer and moose hunting
04.11.2020Lisää murheita // More trouble
27.10.2020Mistä tuntee laatuaseen?
25.10.2020Kanalinnustamassa // Landfowling
26.09.2020Ajojahtikausi alkoi // The first drive of the season
13.09.2020Benelli & teräs // Benelli meets steel
04.09.2020Lyijykieltoa pukkaa // Towards the lead ban
02.09.2020Sorkkakausikin avattu // Hoofed Season Opened
21.08.2020Seurassa aina parempaa // Better with good people
10.08.2020Kauden aloitus // Season Opening

Siirry arkistoon »