Se ei ole se kyynärmitan pituus pelkästään!!

31.05.2019

Oma ase temppuilee edelleen, joten lainakaluun oli turvauduttava. Laatupeli, ja onhan se muutenkin sopivaa, että cupsihteeri ampuu cupin nimikkoaseella. Ihan hyvin yltää etusormi liipaisimelle ja homma on simppeliä. Ei vaan osu mihinkään. 

Ja miksei? Koska aseen takatukki on liian matala, ei vaan voi osua. Lisätään tähän vielä hitaus, niin yhtälö on surkea; ihan näin huonosti en ole ampunut vähään aikaan: 6, 12, 8, 10. Vaikka poskipakkaa nostettiinkin, niin aseessa ei ole sivuttaisäätöä, joten en saanut sitä ihan kohdalleen silmän kanssa. Pikkuvirhe aseen istuvuudessa on metritolkulla virhettä siellä noin 25 metrissä.

Kun hyvää asetta huhuillaan sosiaalisen median foorumeilla, kannattaa unohtaa ensialkuun kaikki merkkiehdotukset, paitsi jos siellä puhutaan niihin liittyen säätömahdollisuuksista. En tietenkään väitä, että kaikki niitä tarvitsevat, mutta se pelkkä merkki ei takaa aseen istuvuutta, se on tässä pointtini. Erityisesti naisten kannattaa heti unohtaa pelkkä perän lyhentäminen. Nyt kun aseiden myynti näkyy valuvan isoille tekijöille, on minun neuvoni vaatia asiantuntevaa palvelua. Väitän, että sitä edelleen keskivertoa enemmän löytyy erikoisliikkeistä, joissa aseet ovat keskiössä. Menkää ja puhukaa ammattilaisille! Myös Haulikko- ja Kiväärikoulussa pääsee aseistuvuuden kanssa uusille urille! Katsotaanko siellä miten silmä istuu kiskolle, miten aseennosto on mahdollisesti jo vakioitunut tai vasta alkutekijöissään. Jos ei itsekään tiedä, mikä toimii, miten ihmeessä osaisi ostaa sopivan? 

**

Käytiin saksalaisvaihtarin kanssa myös Riistapolulla Vesijaossa - erinomaisen mukava polku, vaikkakin tänäkin vuonna haastava. Siellä käytössäni oli veikeä puoliautomaatti, jonka kanssa periaatteessa kyllä pitäisi onnistua, mutta en vaan erityisesti onnistunut. Kaikki kiekot ohi ja vain pari rastia hyvässä rytmissä ja täyteen. Toisaalta puolari on toivottaman kevyt raskaaseen rata-aseeseen tottuneelle, trapammunnan voi sillä pelillä unohtaa, compakiin se on hauska peli. 

Trapissa sain ampua kahdella eri Perazzilla. Molemmilla jäin alle; toisessa oli just hyvä, herkkä laukaisu, toisessa jäykempi, jonka kanssa olin vaikeuksissa. Ampumaurheilu ON välineurheilua, siitä ei pääse mihinkään - siksi on syytä satsata kunnon välineisiin asiantuntijan johdolla. Omaa asetta odottelen takaisin - juuri kun se tehtiin tasapainoiseksi ja laukaisua herkistettiin. Sen ongelmana on klikit, joilla ei näytä olevan säännönmukaisuutta eivätkä ne johdu panoksista. Katsotaan.

12.08.2019Liikkuva hirvi! Osa III
07.08.2019Kaikki eläimet eivät kuulu Suomen luontoon!
31.07.2019Dear Facebook,
29.07.2019ShotKam -kamaa, osa I
27.07.2019All kinds of guns
15.07.2019Liikkuva hirvi! Osa II
14.07.2019Sananen asedirektiivistä
30.06.2019What does it take to become a loyal customer?
17.06.2019Liikkuva hirvi!
09.06.2019Monetko Erämessut maamme tarvitsee?

Siirry arkistoon »