Se ei ole se kyynärmitan pituus pelkästään!!

31.05.2019

Oma ase temppuilee edelleen, joten lainakaluun oli turvauduttava. Laatupeli, ja onhan se muutenkin sopivaa, että cupsihteeri ampuu cupin nimikkoaseella. Ihan hyvin yltää etusormi liipaisimelle ja homma on simppeliä. Ei vaan osu mihinkään. 

Ja miksei? Koska aseen takatukki on liian matala, ei vaan voi osua. Lisätään tähän vielä hitaus, niin yhtälö on surkea; ihan näin huonosti en ole ampunut vähään aikaan: 6, 12, 8, 10. Vaikka poskipakkaa nostettiinkin, niin aseessa ei ole sivuttaisäätöä, joten en saanut sitä ihan kohdalleen silmän kanssa. Pikkuvirhe aseen istuvuudessa on metritolkulla virhettä siellä noin 25 metrissä.

Kun hyvää asetta huhuillaan sosiaalisen median foorumeilla, kannattaa unohtaa ensialkuun kaikki merkkiehdotukset, paitsi jos siellä puhutaan niihin liittyen säätömahdollisuuksista. En tietenkään väitä, että kaikki niitä tarvitsevat, mutta se pelkkä merkki ei takaa aseen istuvuutta, se on tässä pointtini. Erityisesti naisten kannattaa heti unohtaa pelkkä perän lyhentäminen. Nyt kun aseiden myynti näkyy valuvan isoille tekijöille, on minun neuvoni vaatia asiantuntevaa palvelua. Väitän, että sitä edelleen keskivertoa enemmän löytyy erikoisliikkeistä, joissa aseet ovat keskiössä. Menkää ja puhukaa ammattilaisille! Myös Haulikko- ja Kiväärikoulussa pääsee aseistuvuuden kanssa uusille urille! Katsotaanko siellä miten silmä istuu kiskolle, miten aseennosto on mahdollisesti jo vakioitunut tai vasta alkutekijöissään. Jos ei itsekään tiedä, mikä toimii, miten ihmeessä osaisi ostaa sopivan? 

**

Käytiin saksalaisvaihtarin kanssa myös Riistapolulla Vesijaossa - erinomaisen mukava polku, vaikkakin tänäkin vuonna haastava. Siellä käytössäni oli veikeä puoliautomaatti, jonka kanssa periaatteessa kyllä pitäisi onnistua, mutta en vaan erityisesti onnistunut. Kaikki kiekot ohi ja vain pari rastia hyvässä rytmissä ja täyteen. Toisaalta puolari on toivottaman kevyt raskaaseen rata-aseeseen tottuneelle, trapammunnan voi sillä pelillä unohtaa, compakiin se on hauska peli. 

Trapissa sain ampua kahdella eri Perazzilla. Molemmilla jäin alle; toisessa oli just hyvä, herkkä laukaisu, toisessa jäykempi, jonka kanssa olin vaikeuksissa. Ampumaurheilu ON välineurheilua, siitä ei pääse mihinkään - siksi on syytä satsata kunnon välineisiin asiantuntijan johdolla. Omaa asetta odottelen takaisin - juuri kun se tehtiin tasapainoiseksi ja laukaisua herkistettiin. Sen ongelmana on klikit, joilla ei näytä olevan säännönmukaisuutta eivätkä ne johdu panoksista. Katsotaan.

01.06.2020Monipuolista treeniä! // Honing your shooting!
26.05.2020Aseseppäilyä // Gunsmithing
10.05.2020Benelli & Compak Sporting
03.05.2020Treenauksen tarkoitus // The Purpose Of Training
26.04.2020Over the moon // Kuun tuolla puolen :)
11.04.2020A brand new page! / Uusi sivu on käännetty!
28.03.2020Ratakausi on auki! / Range shooting season is now open!
26.03.2020Avoiding people - Ihmisiä karussa :)
15.03.2020Keeping up traditions
05.03.2020Vakuutuksesta / About the insurance

Siirry arkistoon »