Ruoto on auki myös meille!

06.04.2019

Olen joskus pohjoisessa ollut myös kalastuksen ystävä - pelit ja vehkeetkin oli - ja kalaa toki syön mielelläni, mutta kalastustarvikkeille ei ole ollut sittemmin käyttöä. Siksi Ruoto on jäänyt ihan vieraaksi, kunnes nyt sitten ottivat myös metsästyksen omakseen ja kutsuivat mm.Haulikkohelmet ensi-iltaan tutustumaan ihmisiin, tiloihin, valikoimaan - ja uudempana konseptina erätarvikeliikkeelle: ammuntasimulaattoriin. Meitä oli kolme Helmeä edustamassa. Ruoto on ollut nykyisellä paikallaan jo joitakin vuosia, mutta nyt on siis otettu metsästys mukaan valikoimiin- ja paikalla oli edustusta Swarovskin, Härkilän ja Wilderness Finlandin taholta. Jos joku lukee tätä tänään (6.4.) niin varsinaiset avajaiset N-Y-T ovat vieläkin runsaammin edustettuina eri toimittajien taholta. Menkää!

Neliöitä on, edelleen voimakkaasti kalastukseen ja vesihommiin painottuen, mutta aseille on saatu oma huone ja pikkuhiljaa - luulen, toivon - myös metsästyskamppeet saavat enemmän tilaa ja asetteluun panostetaan. Toinen asia - ihmiset. Kun verkkokaupasta saa ihan samat tavarat, niin halutessaan kotiin kannettuna ja vaihtaakin saa, miksi vielä vaivautua henkilökohtaisesti paikanpäälle? Palvelun, vuorovaikutuksen - siis ihmisten takia. Ja jos menee usein on entistä mukavampaa, johan sitä oppii toisensa tuntemaan, miksi tuo täällä taas on :) Toisaalta tämä tarve miellyttävään vuorovaikutukseen aikaansaa - tai ainakin sen pitäisi - painetta. Kaupassa pitää olla mukavaa! Paska päivä ei saa sieltä kassasysteemin takaa näkyä - hymyillä pitää ja olla mukava, vaikka väkisin. Tämä suomalainen hokema: ole oma itsesi on ihan hanurista! Pitää tarvittaessa olla ihan jotain muuta, kuin just silloin tuntuu. Koska asiakkaalla on rahat ja niitä käytetään vain, jos on mukavaa! Uskon, että Ruoto ymmärtää, että on tärkeämpää olla kiva ja ottaa selvää, kuin tietää kaikki ja käydä tuulella. Kotona voi jokainen murjottaa ihan rauhassa! 

Mikä on sitten ensivaikutelma Ruodon väestä? No myönnän, kun astuttiin Tiinan kanssa sisään, ei meitä eritysesti tervehditty - kassakone kiinnosti enemmän. Ehkä se on ymmärrettävää, varsinkin kun itsekin sitten huomasin, etteivät kaikki artikkelit vielä järjestelmässä ole - ja vaatii siis vähän käsityötä. Mutta silti, tyyppi, joka tulee sinne asti ja kävelee sisään - kyllä sille pitäisi hymy ja tervetulotoivotus pystyä sanomaan, vaikka olisi mikä kesken! Tätä väijyn ensi kerralla :)

Kutsuvieraille oli tarjolla skumppaa (aina sopiva ele!) ja pikkusyötävää. Tutustuttiin Ruotoon ja ruotolaisiin - sitten oli vuorossa simulaattori. Ihan vaikuttava peli - on luoti- ja haulilajeja ja animaatio alkaa olla jo varsin korkeatasoista. Haulikkohelmien jäsenille simulattori-iltaa pohdiskellaan tulevaisuudessa!

Samoin puhuttiin metsäkanalintujahdista Kainuussa ja sitten itselleni iso juttu: Swarovski muuttaa meille! Tästä lisää tuonnempana. Aselle kaveriksi hommasin 3HGR-asehihnan, jolla kivääri tulee mukavasti selässä ja josta saa näppärän ampumatuen nopeisiin tilanteisiin. 

Juteltiin myös metsästyksen imagosta - Ruodossakaan ei tule näkymään verisiä saaliskuvia tai sellaista, josta tottapuhuen saa itsekin vähän ihmetellä, että pitikö juuri siitä hetkestä kuva ottaa. Suurin osa meistä metsästää lihan takia. Fakta on, että eläimen pitää kuolla, jotta lihaa saa. Riistaeläin ei koskaan kuole vanhuuteen - sillä on aina vihollisia. En näe eroa sille, kuoleeko rusakko kanahaukan kynsissä, jänisruttoon vaiko haulikon laukaukseen - lähtö on nopein ammuttaessa. Ampua pitää hyvin - siksi harjoitellaan.

Ammuntakausi on todenteolla alkanut, tätä kirjoittaessani seuraava etappi on Simulated Game Shoot, jonka me Riistaklubissa järjestämme. Siitä lisää ihan pian!

12.08.2019Liikkuva hirvi! Osa III
07.08.2019Kaikki eläimet eivät kuulu Suomen luontoon!
31.07.2019Dear Facebook,
29.07.2019ShotKam -kamaa, osa I
27.07.2019All kinds of guns
15.07.2019Liikkuva hirvi! Osa II
14.07.2019Sananen asedirektiivistä
30.06.2019What does it take to become a loyal customer?
17.06.2019Liikkuva hirvi!
09.06.2019Monetko Erämessut maamme tarvitsee?

Siirry arkistoon »